Eerste liefde

David Nicholls

‘Ik ben gek op David Nicholls, hij schrijft zo licht en zo ontzettend geestig! Terwijl het over heel zware thema’s gaat… Een meesterwerk!’ DWDD

Met zijn kenmerkende mix van humor en oprechte emotie schetst Nicholls een zeer herkenbaar portret van een tiener en zijn eerste grote...Lees meer

Chantal Biersteker

Charlie Lewis zit in de laatste zomervakantie van de middelbare school en ziet op tegen het leven daarna. Zijn ouders zijn net gescheiden, hij woont bij zijn depressieve vader in een saaie buitenwijk, heeft zijn examens verprutst en heeft totaal geen zelfvertrouwen. Tot hij de geweldige Fran Fisher ontmoet, die uiteindelijk het beste in hem naar bovenhaalt en hem overhaalt mee te doen met de lokale zomerproductie van Romeo & Juliet. Dit wordt een van de vele ommezwaaien voor Charlie.

De eerste hoofdstukken van Eerste liefde vond ik erg moeilijk om door te komen. Er zijn zelfs momenten geweest dat ik heb overwogen het boek gewoon aan de kant te leggen. Maar doorlezen loont! Het wordt echt leuk wanneer er seks, drugs en chique tuinfeesten in het spel komen voor Charlie en je voelt je erg betrokken bij hem en Fran, de ontwikkeling van hun relatie vind ik bijzonder goed beschreven.

Het is Nicholls goed gelukt om het heftige pubergevoel te omschrijven van de laatste zomer als scholier, die oneindig kan voelen en tegelijk te kort,  en de depressieve gevoelens die iemand kan ervaren wanneer hij niet lijkt te weten wat het leven verder nog te bieden heeft. Ook de manier waarop hij hier uiteindelijk toch uit weet te komen is een mooie toevoeging van dit boek.

Kortom: het is even doorbijten aan het begin, maar als je eenmaal in het verhaal zit, wil je het niet meer wegleggen en het liefst in één adem uitlezen.

Arineke Wiekens

Omdat ik nog niet eerder iets van  Nicholls  had gelezen  begon ik enthousiast  in het boek. ...Lees meer >

Ine Bollen

‘Eerste liefde’ vertelt het verhaal van Charlie Lewis. Sommige mensen zijn onvergetelijk, maar...Lees meer >

Sabrina Verschaeve

“Eerste liefde” gaat over Charlie Lewis en de zomer dat hij zich heel anders had voorgesteld!...Lees meer >

Meer gereviewde boeken

Wendy Brokers
Christi Daugherty
Cathy Kelly
Jackie van Laren
David Nicholls
Robert Bryndza
Santa Montefiore
M.J. Arlidge
Armando Lucas Correa
Jenna Blum
Nathalie Pagie

Gereviewde boeken

Wendy Brokers
Christi Daugherty
Cathy Kelly
Jackie van Laren
David Nicholls
Robert Bryndza
Santa Montefiore
M.J. Arlidge
Armando Lucas Correa
Jenna Blum
Nathalie Pagie