Eerste liefde

David Nicholls

‘Ik ben gek op David Nicholls, hij schrijft zo licht en zo ontzettend geestig! Terwijl het over heel zware thema’s gaat… Een meesterwerk!’ DWDD

Met zijn kenmerkende mix van humor en oprechte emotie schetst Nicholls een zeer herkenbaar portret van een tiener en zijn eerste grote...Lees meer

Ine Bollen

‘Eerste liefde’ vertelt het verhaal van Charlie Lewis. Sommige mensen zijn onvergetelijk, maar Charlie is dit niet. Hij is redelijk saai en als je hem terugziet op een foto, zou je je afvragen wie hij is. Het boek vertelt eigenlijk het verhaal van de zomer na zijn afstuderen. Charlie heeft geen echte toekomstplannen en start met een vakantiejob in een tankstation.

Op een dag, geheel toevallig, ontmoet hij Fran Fisher. Fran neemt die zomer deel aan een toneelgroep, waar men het stuk ‘Romeo en Julia’ van William Shakespeare opvoert. Hoewel terughoudend, neemt Charlie ook deel aan dit stuk. Zijn enige doel is Fran beter te leren kennen en haar uit te vragen. Hij is geen goede acteur, maar dankzij Fran leert hij het acteren en de rest van de groep leuk vinden. Hij geniet er zowaar van.

Doorheen het verhaal ontdek je wat meer over zijn thuissituatie. Hij moet thuis een oogje houden op zijn depressieve vader, terwijl zijn moeder met zijn zus bij een andere man is gaan wonen.

Persoonlijk vond ik het een moeilijk boek om door te komen. Vooral de eerste paar hoofdstukken waren een opgave. Nadien ging het wat beter en wilde ik wel doorzetten tot het einde, maar ik heb regelmatig gekeken hoeveel pagina’s ik nog moest lezen. Het einde vond ik eerder teleurstellend. Ik had echt het gevoel van: Is dit het nu? Het is geen boek dat me gaat bijblijven of dat ik eens opnieuw zou willen lezen.

Ik moest bij dit boek echt mijn aandacht erbij houden, aangezien ik vond dat David Nicholis een zwaardere schrijfstijl heeft. Ik zou het boek dan ook niet kunnen lezen aan een zwembad of op vakantie.

Chantal Biersteker

Charlie Lewis zit in de laatste zomervakantie van de middelbare school en ziet op tegen het...Lees meer >

Arineke Wiekens

Omdat ik nog niet eerder iets van  Nicholls  had gelezen  begon ik enthousiast  in het boek. ...Lees meer >

Sabrina Verschaeve

“Eerste liefde” gaat over Charlie Lewis en de zomer dat hij zich heel anders had voorgesteld!...Lees meer >

Meer gereviewde boeken

Wendy Brokers
Christi Daugherty
Cathy Kelly
Jackie van Laren
David Nicholls
Robert Bryndza
Santa Montefiore
M.J. Arlidge
Armando Lucas Correa
Jenna Blum
Nathalie Pagie

Gereviewde boeken

Wendy Brokers
Christi Daugherty
Cathy Kelly
Jackie van Laren
David Nicholls
Robert Bryndza
Santa Montefiore
M.J. Arlidge
Armando Lucas Correa
Jenna Blum
Nathalie Pagie