Lewis Carroll

Lewis Carroll

Lewis Carroll is het pseudoniem van Charles Lutwidge Dodgson (1832-1892), schrijver, wiskundige, geestelijke, fotograaf, en uitvinder van het stofomslag. Hoewel de Alice-boeken hem rijk maakten, bleef hij tot aan zijn dood lector wiskunde aan Church College, Oxford. Zijn werk blijft nieuwe generaties vermaken en verbazen.

Deel deze pagina:

newsletter Facebook Twitter

Laatste uitgave

Lewis Carroll

Ooit vroegen drie zusjes tijdens een boottocht om een verhaal. De verteller schreef het op voor Alice, de jongste zus. In november 1865 publiceerde hij het als
Alice in Wonderlanden in 1871 verscheen een zo mogelijk nog 'vreemderder' vervolg. Alice' avonturen zijn hoogtepunten in de fantastische literatuur.

Na talloze Nederlandstalige edities zag Nicolaas Matsiers nieuwe Alice-vertaling in 1989 het licht bij Boekerij-imprint Van Goor, met fraaie kleurenillustraties van Anthony Browne. In 1994 volgde een omnibus, verlucht door John Tenniel, dé Alice-illustrator.

In dit jubileumjaar brengt Boekerij opnieuw de Matsier-vertaling in een omnibus, met tekeningen van de enige die...Lees meer

Andere boeken geschreven door Lewis Carroll

De avonturen van Alice
Lewis Carroll

Andere boeken geschreven door Lewis Carroll

De avonturen van Alice
Lewis Carroll