Volledige reviews

Annet Duits

Ik vond het een boek om heerlijk bij weg te dromen. Tennister, Jetset, wie droomt er niet van? Zijn dromen bedrog of komen ze uit? Ik heb heerlijk meegeleefd met "Charlie" en van het verhaal genoten. Voor de andere lezers heb ik dit advies; wil jij het weten? Plan een dag vrij, lekker op de bank en genieten....

Sabina Scheper ter Horst

Het boek leest vlot weg, je krijgt een kijkje in het leven van een prof tennisster, die na een zware blessure alles op alles zet om weer aan de top te komen en je krijgt een beetje de intriges mee van het wel en wee achter de schermen- liefde-vriendschap etc, alhoewel er niet echt spanning in het boek zit (daar hou ik persoonlijk meer van ) is dit een leuk boek om op vakantie aan het zwembad weg te lezen.

Ik moet wel zeggen dat het op de achterkant van de kaft het boek spannender word weer gegeven dan dat ik het vond...

Esther van der Poel

Het boek is mooi vormgeven en je kan aan de omslag gelijk zien dat die boek over tennis gaat. Ook de titel is mooi in tennisjargon verpakt.

Het verhaal gaat over Charlotte 'Charlie' Sliver, 24 jarige tennisster. Ze staat te spelen op centre court van Wimbledon als ze in de wedstrijd haar achillespees scheurt.... Kon moeilijk in het boek komen heb het eerst hoofdstuk dan ook twee keer gelezen. Omdat er veel tennistermen in voorkomen. (Als je hier niet in thuis bent zoek het dan maar op anders kan je het verhaal minder goed volgen).

Hierna komt het verhaal bij het herstel en de keuze die Charlie maakt om een winnaar te zijn. Ze kiest voor een andere coach, die overlegd ze met haar broer Jake. Die ook haar manager is. Haar vader is haar oude tennisleraar en heeft haar de liefde voor tennis bijgebracht.

Ze moet bepaalde dingen achter haar laten en zich harder opstellen tegenover de buiten wereld. Van Charlie wordt opeens veel meer verwacht en de mensen die het dichtst om haar heen staan, zien haar echt heel hard veranderen.

Charlie werkt zich weer op naar de top van de tenniswereld, leeft mee met Charlie alle leuke dingen en tegenslagen. Waardoor je een compleet beeld krijgt van hoe eenzaam het aan de top is. En dat er altijd mensen zijn die meer van je willen hebben dan dat Charlie deze kan geven.

Het is wel een rollercoaster maar het verhaal is pakkend, ze laat eerlijk tennis zien! Alle vooroordelen over de glitter en glamour van de tenniswereld. De schrijfstijl is ook fijn, een heerlijk roman voor op vakantie. Van dit soort boeken worden we blij.

  • Uitgeverij Boekerij is onderdeel van samenwerkende uitgeverijen Meulenhoff Boekerij