Vaarwel Roscoe

Vaarwel Roscoe

Reacties

Ik was op slag verliefd op jou toen ik je voor het eerst zag op tv. High School Heroes was mijn favoriete serie. Ik keek elke week. Ik was twaalf toen het voor het eerst op tv kwam en sommige van mijn vriendinnen mochten het niet kijken, wat ik zo gemeen vond van die ouders. Hoe kon je tienermeisjes nou verbieden om naar jou te kijken? Elke avond voor ik ging slapen, kuste ik jouw poster. Ik voelde me daardoor minder eenzaam. Dat zal ik altijd onthouden.
Sally
Roscoe Mulder, je bent een ware filosoof. Jij zingt vanuit je ziel. Dank je wel voor je kracht en je kwetsbaarheid. Maar vooral voor je authenticiteit. Jouw liedjes klinken als poëzie op muziek.
Imani Amal
Ik heb Roscoe een keertje ontmoet toen hij met de hele cast bij een prijsuitreiking was. Fans mochten achter dranghekken aan de rode loper toekijken en foto’s maken, dus dat deden we. Al snel kwamen Livia en Roscoe onze kant op, terwijl de anderen nog bleven poseren voor de aanwezige pers. Ze leken oprecht verrast dat er zo veel mensen waren gekomen en je kon zien dat ze er plezier in hadden om met ons te praten. Roscoe had de meest geweldige, hartelijke lach die je je kunt voorstellen. Ik heb daar staan genieten van hun aanwezigheid. Hun energie was magnetisch. Ik zal het nooit vergeten.
Joel
Ik kan het idee maar niet loslaten dat we door jouw dood niet alleen een talentvolle ster verliezen, maar dat we ook zo veel vriendelijkheid in deze wereld zijn kwijtgeraakt. Ik probeer in mijn kleine koffiecorner op mijn manier jouw nalatenschap nog levend te houden. Sinds vandaag staat de special Roscoffee op het menu, ‘buy one and give one’. Het is nu al een bestseller.
Jake

Ik heb net alle seizoenen van High School Heroes gekeken en nu weet ik eindelijk wat ik later wil worden. Acteur, net zoals jij. Morgen ga ik samen met mijn moeder naar mijn eerste acteerles. Ik hoop dat ik zo goed word als jij.
Tommie (13 jaar)
Céla van Gastel

Een prachtige en ontroerende psychologische roman over liefde en verlies, met een scherp oog voor de vele facetten van een mensenleven

De hele wereld is in shock als multitalent Roscoe Mulder onverwachts overlijdt. Tegen wil en dank doorgebroken als superheld in een hitserie, zat Roscoe nog boordevol plannen en ideeën: schrijver wilde hij zijn, en fotograaf, en muzikant. Het verlies is groot, maar bij niemand komt de klap harder aan dan bij de twee belangrijkste mensen in het leven van Roscoe: zijn grote liefde Livia en zijn broer Rafael.

Terwijl er postzakken vol steunbetuigingen worden bezorgd en social media overstromen met berichten en speculaties van vriend en vijand, proberen Rafael en Livia grip te krijgen op hun verdriet. Door hun herinneringen reconstrueren ze het leven van Roscoe, een hypergevoelige jongen die worstelde met een neiging om alle leed van de wereld op zijn schouders te torsen. Hij stond altijd klaar voor iedereen en gunde iedereen een tweede kans, van hun weggelopen vader tot de muzikant op de hoek van de straat, maar was er wel genoeg oog voor hem?

In de pers

‘Hoewel de roman boordevol (liefdes)verdriet en rouw zit, is er ook veel hoop, humor en lucht in verweven.’ De Telegraaf

‘Dit boek is echt, echt ontzettend mooi. Adembenemend mooi geschreven.’ Koffietijd

‘Een aangrijpend verhaal over liefde en verlies. Een ontroerende, psychologische roman.’ Story
€ 17,99
Céla van Gastel

Céla van Gastel is het pseudoniem van de zussen Chantal en Priscilla van Gastel. Zij debuteerden als schrijversduo met de goed ontvangen psychologische roman Zonder jou. Samen richtten de twee zussen ook IJVR op, een online platform om creatief talent te stimuleren. Daarnaast heeft Chantal solo al acht succesvolle feelgoodromans op haar naam, waaronder Zwaar verliefd!, die is verfilmd en waarvan een tweede verfilming in de maak is.

Reageren