Volledige reviews

Dagmar

Na het eerste deel, wat vol staat met clichés zoals de mooie, arrogante, dominante man en Prins met het mooie maar naïeve meisje, was ik blij dat deel twee van de Royal-serie iets meer diepte kreeg. Maar ik bleef mij ergeren aan de hoofdpersonages en dan vooral de naïviteit en volgzaamheid van Clara. Het boek staat vol met seksscènes die naar mijn mening te gedetailleerd beschreven worden, terwijl de verhaallijnen te weinig aandacht krijgt.

Wat wel leuk is dat je dit keer niet alleen vanuit Clara leest, maar ook vanuit Christiaan waardoor je zijn gedachtegang ook mee krijgt. Dan wordt het verhaal je al iets meer duidelijk. Al met al een leuk, vermakelijk boek. Maar geen literair hoogstandje en zeker niet gelijk aan de "50 Shades" serie.

Morgan

Een titel die al de helft van het boek vertelt… verlangen

Verlangen om getroost te worden, om lief te hebben. Verlangen naar passie, maar vooral. Verlangen naar hem.

Clara wil X terug, maar ze weet dat er gevolgen zijn. Gevolgen voor haar heden en haar toekomst. Ze besluit om nog even afstand te nemen maar zowel voor X als voor Clara heeft het geen zin. Het verlangen naar elkaar is te groot, de liefde te sterk.

Na een geschokte liefdespoging besluit Clara om haar gevoelens niet meer tegen te houden en ten volle genieten van X. Maar het gevaar blijft om de hoek. De verwachtingen van de koning, haar familie en de buitenwereld, vermoeilijken de relatie. Maar dit alles is niet te vergelijken met wat X voor Clara voelt en wat X met Clara doet.

En dan speelt het grote geheim ook nog een part voor Clara. Ze ontrafelt stukje bij beetje zijn verleden, maar er blijft een groot deel een zoektocht in de duisternis.

Dit boek spat van liefde, spanning, en… verlangen.

De schrijfstijl is verrassend en meeslepend. Je wordt opgezogen in het verhaal, beleeft de gevoelens van de personages zoals echt. Je bekijkt het verhaal vanuit Clara haar ogen, maar soms komt X ook te pas. Zo kan je je ten volle inleven in de beide personages.

P.S. eenmaal je begint te lezen is deze reeks erg verslavend. Kan niet wachten tot het derde deel.

Tamara

Stiekem geloven wij vrouwen graag in sprookjes en hopen op "lang en gelukkig", maar omdat we als lezer van deze boeken geen kinderen meer zijn, moet het allemaal wel wat "spannender" zijn. En de erotische scenes zijn dat absoluut wel.

De serie is een echte aanrader, je leeft mee met de hoofdpersonen en hun verhaal. Wel is het vergelijkbaar met de andere boeken in het genre. Boek 2 is dan ook helaas wel een echt "tussenboek" zoals vaker bij dergelijke series. En daar waar Royal Passion nog een beetje afwijkt van andere soortgelijke boeken, vind ik dat Royal Desire wat voorspelbaarder is en minder verrassend. Maar hey! Het blijft leuk om te lezen. En omdat de laatste real royal wedding nog in ons geheugen is gegrift, haakt het boek mooi aan bij dit thema. Kortom een erotisch sprookje voor jong volwassenen en de generatie erna (waar ik onder val). Ideaal boek om even mee af te schakelen.

Corinne

Clara heeft haar relatie met prins Alexander beëindigd. In dit tweede deel uit de hotte Royal-serie stort ze zich met al haar energie op haar werk. Lukt het Alexander weer om Clara's hart te veroveren? Voor Clara staat nog niet vast dat een leven met Alexander mogelijk is.

Als Clara haar Alexander in een nachtclub ziet, gaat ze als vanzelf met hem mee. Wat een aantrekkingskracht: sterker dan een magneet. Hun tegenstrijdigheden geven kracht. Hun liefde is geboren uit vuur en gedoopt met de vlammen van angst en verlangen. De koning ziet niets in deze relatie van zijn zoon. Gaat hun liefde overwinnen?

Zoals de titel Koninklijk verlangen doet vermoeden is het een verpletterende roman met verlangen en passie.

Wat een heerlijk boek om te lezen. Ik kan haast niet wachten tot najaar 2018: het vervolg deel 3 Royal Love.

H.K.

De verhouding tussen iemand van de burgerlijke stand en iemand van het koningshuis. De ontwikkeling van deze verhouding. Het verhaal heeft wat weg van de boeken van Silvia Day.

Priscilla

Dit boek is een heerlijk 'feelgood' romance verhaal voor in de zomer om op het strand met een lekker hapje en een drankje te gaan lezen. Het boek is lekker vlot, de plotlijn is vloeiend en er zijn geen momenten die er niet persé in hoefde te zitten. Dit boek is een deel twee en zoals bij sommige series dat wel zo is, is het bij deze serie niet het geval dat je deel 1 eerst MOET lezen voordat je aan deel twee begint. Wat wel zo is, is dat deel 1 je meer voorkennis geeft over de personages en hun verhalen. Dus lees je deel 1 niet, dan zal je misschien wat meer vragen hebben door het boek heen dan wanneer je het eerste deel wel leest.

Dit is wel een boek wat aardig hard 18+ schreeuwt. Door de vele vrij intieme scenes die beschreven worden is dit boek niet geschikt voor lezers onder de 18 jaar!

Het enige nadeel wat ik in het verhaal vond, heeft niet eens met het verhaal te maken. In mijn boek stonden meerdere taal- en spelfouten waardoor ik op die momenten niet zo vlot door het verhaal kon gaan, misschien dat toevallig ik de pech had op dat boek te ontvangen, maar misschien dat die fouten ook in de andere boeken staan.

Over het algemeen is het naar mijn mening een heerlijk boek voor op momenten dat je even iets simpels en vermakelijks wilt gaan lezen. Deel een lezen zal zijn voordelen bieden maar is geen must. Dit boek is zeker 18+.

Ik raad het boek aan voor iedereen die een heerlijke feelgood wil gaan lezen voor op die momenten dat je daar naar snakt. Ik heb erg van dit boek genoten.

  • Uitgeverij Boekerij is onderdeel van samenwerkende uitgeverijen Meulenhoff Boekerij