Onder de Italiaanse zon

Onze testlezers hebben Onder de Italiaanse zon van Santa Montefiore gelezen en hebben een recensie geschreven. Bekijk hier de samenvatting van alle recensies. Als je alle complete recensies wilt lezen, scroll dan naar beneden.

Onder de italiaanse zon

Als de achtenzestigjarige weduwe Gracie een advertentie voor een kookcursus in een Toscaans castello ziet, boekt ze de reis zonder aarzelen. Iedereen in het gehucht in Devon waar ze woont is stomverbaasd: Gracie is al veertig jaar haar dorp amper uit geweest. Vooral haar dochter Carina kan haar oren nauwelijks geloven. Om een oogje in het zeil te houden besluit ze mee te gaan, en ze neemt haar eigen zeventienjarige dochter ook mee.

De drie vrouwen reizen naar het adembenemend mooie stadje Colladoro, waar de mensenschuwe graaf Tancredi Bassanelli om financiële redenen zijn kasteeldeuren heeft geopend voor betalende gasten. Maar Gracie draagt een geheim met zich mee. Een geheim dat zelfs haar dochter niet kent en dat alles te maken heeft met haar impulsieve besluit om naar Italië af te reizen. Terwijl ze zich onderdompelt in herinneringen - aan de liefde die ze verloor en aan de tragedie die haar deed terugkeren naar Engeland - ziet ze dat de magie van Toscane haar dochter en kleindochter ook niet onberoerd laat. Zo herontdekken ze de liefde, voor elkaar, voor het goede leven, en voor die ene…

Grace

'Een echte aanrader voor wie een prachtverhaal wil lezen over liefde. Het einde van het boek is de kers op de taart!'

Bieke

'Familiegeheimen, romances en intriges zoals alleen Montefiore ze kan bedenken.'

Inie

'Achter elke bladzijden zijn er weer nieuwe spannende verrassingen en die worden alleen maar mooier.'

Fernand

'De personages zijn levendig en levensecht. Het is bijna alsof je hen kan vastgrijpen.'

An

'Ik keek er enorm naar uit om dit boek te kunnen lezen, en het was zeker geen teleurstelling.'

Erika

'Ik waan mij in Toscane, ik ruik de rozemarijn en de tijm en voel de warme zon op mijn huid…'

  • Uitgeverij Boekerij is onderdeel van samenwerkende uitgeverijen Meulenhoff Boekerij