Het geheim van een moeder

Onze testlezers lazen het boek Het geheim van een moeder van Renita de Silva en geven hier hun mening. Scroll naar beneden voor de volledige recensies.

omslag Het geheim van een moeder

Als de zwangere Jaya haar moeder verliest en kort daarna haar pasgeboren zoontje een tragische wiegendood sterft, stort haar leven in. Radeloos van verdriet en schuldgevoel gaat ze op zoek naar antwoorden - antwoorden op haar eenzame, afwezige moeder en haar mysterieuze verleden in India. Als ze haar moeders spullen doorzoekt, vindt ze twee dagboeken en oude foto's, die de rokerige geur van vuur afgeven. Op elke foto glimlacht een jongetje naar Jaya, en op één staat een familie trots voor een gigantisch landhuis.

Wie is dit kind? En waarom koesterde haar moeder herinneringen aan een vorstelijke familie uit een ver verleden? De dagboeken leiden haar terug naar India, naar de ruïne van wat ooit een chique huis op een heuvel was. Daar ontmoet ze Kali, een oude vrouw die verhalen vertelt over verwoestende leugens en een brand die een familie uit elkaar rukte. Maar niets zal Jaya voorbereiden op de laatste onthulling van het huis. Een onthulling die alles verandert wat Jaya over zichzelf dacht te weten.

Ida Valkema

"Wat een fantastisch verhaal over een familie met zoveel geheimen!"

Trijntje Ludema

"hoe verder je in het verhaal komt hoe mooier het wordt."

Enita Bouwhuis

"Ik vind het boek goed van opzet en de verhaallijnen lopen mooi in elkaar over."

Rosan Visser

"In het begin moet je goed je hoofd erbij houden, maar als je eenmaal in het verhaal zit kun je niet meer stoppen."

Corrie

"Speelt in een mooi land met een prachtige cultuur; mooi dat dat zo goed wordt omschreven."

Gerjanne de Jong

"Dit boek is zeker een aanrader als je van romans houdt!"

  • Uitgeverij Boekerij is onderdeel van samenwerkende uitgeverijen Meulenhoff Boekerij