Volledige reviews

Jozet Schollen

Dit heerlijke boek neemt je mee naar een heerlijke omgeving, die bol staat van bloemen, vriendschap, bakken en waar vooral ook de liefde centraal staat!

Je gaat vanzelf van de hoofdpersonen houden en eigenlijk zou je ook best even in die prachtig tuinen willen lopen!

Dus thuis, weggedoken met een pot thee en dit heerlijke boek, heeft mij een heerlijke ontspannen tijd gegeven!

Het was mijn eerste boek van Katie Fforde, maar zeker niet de laatste!

Domien Roels

Het boek oogt mooi aan zowel de buiten- als de binnenkant. Het geeft mooi de setting van het verhaal weer.

Het is voor mij het eerste boek dat ik las van deze schrijfster en er zullen er ongetwijfeld nog volgen. Katie Fforde heeft een vlotte, levendige schrijfstijl. Het is een heel ontspannend boek om te lezen. Ik kon mij goed inleven in de gedachtegangen van de beide hoofpersonages Lorna en Philly. Het switchen tussen beide personages verloopt zeer aangenaam, de verhaallijnen blenden mooi. Ook leuk om te lezen hoe vrij uiteenlopende levensstijlen toch elkaar mooi kunnen aanvullen.

Ondanks enige voorspelbaarheid in hoe het verhaal gaat aflopen, keek ik toch uit naar het slot van het verhaal. Nu ik het boek uit heb, vind ik het eigenlijk jammer, het had van mij nog wel even mogen doorgaan.

Annelies Van Craen

Dit is het eerste boek dat ik lees van Katie Fforde en wat een meevaller! Een ontspannend boek waarin 2 vrouwen vriendschap sluiten en samen hun passie beoefenen namelijk tuinieren. Ze knappen samen de tuinen van een Engels landgoed op. Tijdens het tuinieren ontdekken ze een verwaarloosd deel van de tuin. Deze ontdekking brengt allerlei gevoelens naar boven.

Monique Steen

De omslag van het boek ziet er vrolijk uit. Het verhaal gaat over twee vrouwen die niet veel geluk hebben in de liefde. Ze storten zich allebei op hun passie bloemen en tuinieren en dit leidt tot een mooie vriendschap. Het boek is vrolijk geschreven en leest heel makkelijk. Er gebeurt heel veel in het boek, maar de verhaallijn blijft goed te volgen. Hoewel er niet veel verrassingen in het boek zitten, wil je toch steeds verder lezen om te weten hoe het verhaal verder gaat. Door de leuke schrijfstijl leef je ook echt mee met de personen uit het boek. Het einde is toch nog anders dan ik had verwacht. Een leuk boek om te lezen, je wordt er vrolijk van.

Jellie de Vries

Mijn eerste boek van haar. Veel al over haar gehoord, dus mijn verwachtingen waren aardig hoog. Cover van het boek is erg mooi. Erg uitnodigend en mooi. Echt zo'n tuin en huisje waarin je wel wil wonen. Het verhaal gaat over 2 verschillende vrouwen die samen een tuin gaan opknappen. Allebei zijn ze op dat moment vrijgezel, maar al gauw komt er voor beide een man op hun pad. Voor de één haar eerste liefde en voor de andere een echte serieuze man in haar leven na haar scheiding. Beide worstelen met het feit of dit de ware is die ze willen toe laten in hun leven. En ondertussen moeten nog een tuin zien af te maken. Dan ontdekken ze een gedeelte van een tuin die jaren niet betreden is en ook die willen ze weer in oude glorie herstellen. Inclusief de grot.

Het boek leest erg lekker en vlot. Het geeft je een goed gevoel. Je wordt er vrolijk en blij van. Jammer dat het gedeelte van de verborgen tuin zo kort wordt beschreven. Het is geen boek met diepgang en ook niet een boek dat waarvan je zegt dat je die niet kunt wegleggen. Het is een luchtig boek voor tussendoor. Heb er wel van genoten.

Tiny Rutjens

Philly en haar grootvader zijn verhuisd naar de Cotswolds en wonen er met veel plezier.

Philly heeft een plantenkwekerij en leert zo Lorna kennen.

Lorna werkt op een groot landgoed in de tuinen.

Samen gaan Lorna en Philly de tuinen opknappen en zo vinden ze een geheime tuin.

Ze krijgen hulp van Lady Anthea, de moeder van de eigenaar van het landgoed.

Samen gaan ze aan de slag om de afgesloten tuin helemaal op te knappen.

De 3 dames hebben niet veel geluk met de mannen maar met allerlei verwikkelingen vinden ze toch het geluk.

Het is mooi om te lezen hoe 3 vrouwen van verschillende leeftijden zo prettig met elkaar omgaan.

Ik vond het een heel mooi boek en geef het 4 sterren.

Femke

'Een tuin vol bloemen' is het eerste boek van Katie Fforde dat ik heb gelezen en ik kan alvast verklappen dat ik een tweede boek van haar al heb aangeschaft. Als je het boek openslaat, wordt je aandacht meteen getrokken door de vrolijke binnenkant van de cover. In eerste instantie dacht ik dat het boek wat zoetsappig zou zijn, maar niets is minder waar! Het is een modern boek met aansprekende hoofdpersonen, dat je meeneemt naar een typisch Engels dorp. Binnen een aantal bladzijdes zat ik helemaal in het verhaal! Je volgt de hoofdpersonen en wordt helemaal meegezogen in hun levens en belevenissen. Tijdens het lezen kreeg ik zelf zin om te gaan bakken en tuinieren :) Het is een op en top romantisch boek om heerlijk bij te ontspannen. Echt een aanrader!

Karen Verstraeten

Een zomers gevoel in het hartje van de winter!

Een recensie schrijven, een van de eerste zaken die je echt niet mag doen zijn clichés gebruiken. Maar ik doe het voor deze roman toch eventjes. Dit boek wil je gewoon uitlezen. Liefst in een keer. Buiten vriest het dat het kraakt, maar ik waan mezelf even in de zomer.

Philly (Philomena) is samen met haar grootvader Seamus (Groot) na het overlijden van haar grootmoeder verhuisd naar Engeland. Groot was op zoek naar een uitdaging. Die ze onder de vorm van een bouwvallige boerderij met 2 ha grond vonden. Zeer tegen de zin van haar ouders, vooral van haar moeder die in Ierland woont. Groot heeft een nieuwe uitdaging gevonden, niet alleen is hij een bedreven mecanicien maar hij kan ook ontzettend goed taarten bakken. Philly haar hart ligt bij het tuinieren. Zij kweekt bloemen en planten. Samen staan ze elk weekend met een kraam op de markt om hun lekkere taarten en mooie boeketten te verkopen. Het is weliswaar hun enige vorm van inkomen. Dus veel geld om de boerderij te verbouwen hebben ze niet. Philly gaat soms ook helpen als serveerster. Maar ze zou toch graag wat meer verdienen.

Lorna werkt al jaren aan de tuin van Burthen House om deze in zijn oude glorie te herstellen. Ze heeft al stiekem evenveel tijd een oogje op de eigenaar maar deze beschouwd hun tweetjes als oude vrienden. De moeder van Peter, lady Anthea, speelt ook nog een rol in het verhaal.

Het verhaal speelt zich af om en rond de tuin van Burthen House. Het renoveren van de tuin in zijn oorspronkelijke glorie voor een evenement is het einddoel van het verhaal. Maar om daar te geraken zijn er heel wat gebeurtenissen voorafgaand vol met sprankelende gesprekken, aangename gebeurtenissen. Het is niet allemaal rozengeur en maneschijn. Maar uiteindelijk komt gelukkig onverwachts alles goed.

De schrijfster heeft een leuke en vlotte manier van schrijven waardoor het boek moeilijk aan de kant gelegd kan worden. De nodige humor wordt er ook in verwerkt dus het is plezant om te lezen. Ideaal om even van te genieten niet alleen in de zomer.

Alie Urbach

Wat een tuin vol bloemen wel niet tot stand kan brengen.

Ouders die hun dochter niet los kunnen laten en daarom het liefst zien dat ze weer naar huis komt.

Philly is samen haar grootvader vanuit Ierland naar Engeland verhuisd. Haar grootvader had op internet een oude boerderij gezien die hem erg aansprak en Philly is mee gegaan om het te bezichtigen en is er gelijk voor gevallen. Het was een ideale plek om planten te kweken het is altijd haar droom geweest om plantenkweker te worden.

Philly wil graag een kwekerij opzetten en daarmee haar eigen leven wil leiden, erg gelukkig wil zijn en daarmee ook haar ouders op afstand wil weten te houden.

Peter heeft een landhuis gekocht, Burthen House, en een goede vriendin van Peter restaureert de tuin. Inmiddels is Peter weer verliefd dit keer lijkt het serieus en wil een etentje geven om Kristie aan zijn moeder en vrienden voor te stellen. Daarom zijn de nodige hulptroepen ingeschakeld om het etentje tot een succes te maken.

Propt wordt men geconfronteerd met de nodige opstartproblemen namelijk een oven die kapot is.

Als chef-kok hebben ze Lucien ingeschakeld die normaal op de markt staat met kaas, waar Philly hem van kent wanneer zij met bloemen en planten op de markt staat.

Philly weet de oven aan de praat te krijgen en zo wordt het etentje toch nog een succes.

Kristie wil meer, ze wil de tuin openen voor een beeldententoonstelling en voor het etentje had ze Jack uitgenodigd, die steenhouder en beeldhouder is. En nog een beeldhouder die bevriend is met Jack mag zijn beelden ook daar plaatsen met de nodige verrassingen.

De tuin is erg mooi gerestaureerd en men vond zelfs nog een geheime tuin met een grot, die ook wordt hersteld. Waar de nodige gebeurtenissen aan vooraf zijn gegaan wat ik als heel leuk heb ervaren je blijft lezen en wil eigenlijk niet stoppen.

Het boek heeft een mooi kaft met een fantastische bloementuin waardoor het boek al erg aantrekkelijk wordt om te lezen. Zelfs de binnenkant van kaft ziet goed uit!

Djoekie Witteveen

Een bijzonder verhaal over 2 vriendinnen die samen de verwaarloosde tuin van een Engels landgoed in oude glorie gaan herstellen.

Een heerlijk, luchtig makkelijk leesbaar , lekker vlot geschreven verhaal hoe beide vriendinnen weer een partner vinden in hun leven.

Er zit niet veel diepgang in het verhaal maar dat is niet erg, je houdt gewoon een goed en blij gevoel als je dit boek gelezen hebt.

  • Uitgeverij Boekerij is onderdeel van samenwerkende uitgeverijen Meulenhoff Boekerij