Volledige reviews

Marijke Tops

'Een kans op geluk van Catherine Cookson gaat over een jong meisje dat weet hoe het is om arm te zijn, maar nu heeft ze alles. Haar moeder en stiefvader geven haar alles wat ze nodig heeft, zowel materieel als veel liefde. Ze groeit op tot een mooie vrouw die de interesse van de mannen trekt. Maar haar eeuwige rivale Cathleen maakt het haar steeds moeilijk waardoor ze erg worstelt met haar gevoelens.

Het is een schitterend verhaal wat je ontroerd en mee laat leven met een familie en waarin liefde uiteindelijk alles overwint. De gevoelens van het hoofdpersonage worden heel mooi beschreven. In het begin van het boek verspringt het wat in tijd, wat het even moeilijk maakt. Maar daarna is het heel duidelijk. Ik vind het een heel mooi boek dat vlot leest.'

Erna Eikhoudt

'Annie Hannigan is een meisje dat opgegroeid is in een arm milieu en zonder vader, maar na het huwelijk van haar moeder Kate met de oorlogsveteraan uit de Eerste Wereldoorlog Rodney Prince is haar leven veranderd. Ze zijn verhuisd naar de riante luxe woning van Rodney en Annie wordt in de watten gelegd, ze heeft alles wat ze zich maar wensen kan.

Ze heeft echter een vijand, Cathleen Davidson, de dochter van een vriend van Rodney. Rodney heeft na zijn terugkomst uit de oorlog een jaar bij hen ingewoond en er is een hechte relatie ontstaan, Cathleen noemt Rodney oom en ziet Annie als een bedreiging. Op de Kloosterschool heeft ze dan ook verteld dat Annie geen vader heeft en dat Kate en Rodney niet getrouwd zijn, omdat ze niet voor de Katholieke kerk getrouwd zijn.

Dit feit zal Annie haar hele leven als een last ervaren….ze is een vaderloos kind.

Op een dag ontmoet ze haar buurjongen Terence Macbane, hij is even thuis vanuit Oxford waar hij studeert. Annie en Terence voelen zich tot elkaar aangetrokken en langzaam ontstaat er iets speciaals tussen hen.

Brian een jeugdvriend van Annie is jaloers en gunt haar dit geluk niet, ook Cathleen doet er alles aan om de band tussen hen te verstoren.Zij maken het Annie steeds lastiger, Annie komt met haar gevoelens van eigenwaarde in conflict.

Mede door gebeurtenissen uit Annies verleden besluit Terence de relatie te verbreken, Annie denkt er over het klooster in te gaan. De ware aard van Cathelen en Brian alsmede hun nachtje samen gaat uiteindelijk tegen hen werken en Terence kan Annie niet vergeten en vecht voor hetgeen hem lief is.

De kennismaking met het werk van Catherine Cookson is mij erg goed bevallen. Een historische roman met een boodschap en op het einde een beetje spanning.

Goed opgebouwd en vlot geschreven, wel wat voorspelbaar en oppervlakkige karakters.

Al met al 3 ½ ster.'

Carla Meijer

'De eerste bladzijde waren lastig kon moeilijk in het verhaal komen. Het was wat verwarrend. Toch door gelezen, ze neemt je mee terug in de tijd op de een of andere manier vond ik dat heel erg prettig en raakte het verhaal me en kon ik het boek moeilijk weg leggen.

Dit was mijn eerst kennismaking met Catherine Cookson.

Een mooie historische roman met een boodschap en het einde is open zodat je zelf verder kan met het verhaal. Ik hou daar van!

Mooie opgebouwd en zeer vlot geschreven, soms voorspelbaar maar voor mij niet storend.

Echt de moeite waard om te lezen.'

Meini van Zandwijk

'Dit was de eerste keer dat ik een boek van Catherine Cookson heb gelezen, en ik heb er zeker geen spijt van! Het is een boek waar je de hele tijd in wil blijven lezen. Ik zat snel in het verhaal, waardoor ik constant wilde weten hoe het verder ging en uiteindelijk af zou lopen met de hoofdpersonages. Het is een erg mooi verhaal, een echte aanrader! Catherine Cookson zal zeker aan mijn lijstje van goede schrijfsters worden toegevoegd.'

  • Uitgeverij Boekerij is onderdeel van samenwerkende uitgeverijen Meulenhoff Boekerij