Een vrouw in Havana

Onze Best of Romance testlezers lazen de meeslepende roman Een vrouw in Havana, geschreven door Susana López Rubio. Lees hier wat zij ervan vonden. Scroll naar beneden voor de volledige reviews.

Omslag Een vrouw in Havana

Patricio Rubio is een 87-jarige inwoner van Madrid die slechts nog leeft voor zijn herinneringen. Op een ochtend, op weg naar zijn kaartclub, ruikt hij ineens een parfum dat hij al jaren niet meer heeft geroken. De geur brengt hem terug naar het land waar hij zo lang heeft gewoond: Cuba, en in het bijzonder naar warenhuis El Encanto.

Patricio denkt terug aan hoe hij in 1947 emigreerde naar Cuba, en zichzelf met zijn vlotte babbel een baantje wist te bezorgen in El Encanto. Langzaam beklom hij de hiërarchische ladder, maar zijn carrière werd altijd overschaduwd door zijn persoonlijke leven - zijn grote liefde, Gloria, behoorde toe aan een andere man. En niet zomaar een man, maar César Valdés, de machtigste maffiabaas van Cuba. Toch blijkt hun liefde uiteindelijk sterker te zijn dan wat dan ook.

Debbie Mussen

'Tijdens het lezen bén je in Cuba, proef je de lokale sfeer en cocktails, ruik je de vlinderbloemen en vóel je de liefde en het verdriet tot diep in je wezen.'

Ans Duquesnoy

'Het is een ontroerend, soms verdrietig, maar vooral meeslepend verhaal, boeiend en goed geschreven.'

Sanne de Graaf

'Het klimaat, de geuren en de kleuren van het Cubaanse leven heeft Susana López Rubio in deze prachtige roman gevangen.'

Corinda Heuvelman

'Het is een heerlijk en meeslepend romance.'

Hetty Benedictus

'Het laat je niet meer los tot de laatste bladzijde gelezen is.'

  • Uitgeverij Boekerij is onderdeel van samenwerkende uitgeverijen Meulenhoff Boekerij