Volledige reviews

Kelly Illegems

Nicholas Sparks heeft zich weer overtroffen met zijn nieuwe boek.

Je leest over een gezin. Hij komt in een slechte periode terecht. Hij verliest alles wat hij lief heeft. Ondanks alle tegenslagen probeert hij er het beste van te maken.

Een minpuntje: je hebt het wel snel door hoe het verhaal in elkaar steekt.

Gabriëlle Klok

Romanticus overwint het moderne leven

Nicholas Sparks heeft wederom een bestseller geschreven. Alle aspecten van het leven komen aan bod. Humor, onzekerheid, liefde, verdriet enzovoort…

Ik vond het verfrissend om weer eens een boek te lezen met een man als hoofdpersoon. Russell is een onverbeterlijke romanticus die tóch zijn leven weer oppakt als zijn hele wereld om hem heen instort.

Soms blijft hij íets te lang hopen dat het met z'n huwelijk weer goed komt, maar verder was het een héérlijk boek dat maar moeilijk weg te leggen was. Eén tip voor de volgende lezers: houd tissues bij de hand bij het laatste hoofdstuk.

Dit boek zou tevens een prachtige film kunnen worden!

Leen L.

Wij twee is het tweede boek van Nicholas Sparks dat ik las. Na De bruiloft was ik wat sceptisch, maar de auteur heeft me nu blij verrast.

Het verhaal wordt verteld door Russ, een trotse vader en gelukkige echtgenoot. Al heel snel begint het gezinsgeluk barsten te vertonen en na een tijd staat Russels leven volledig op zijn kop. Hij leert nadien met vallen en opstaan met de nieuwe situatie om te gaan.

Hoewel het boek behoorlijk dik is (539 blz), heeft het me geen moment verveeld.

De auteur is er in geslaagd om Russels overpeinzingen mooi te verwoorden. Ik las enkele rake uitspraken en doordenkers over het huwelijk en de liefde en over hoe moeilijk dat soms kan gaan. Ook vriendschappen en het belang van hechte familiebanden worden prachtig beschreven.

Misschien heeft het boek een wat voorspelbaar einde, maar het verhaal blijft boeien en heeft me echt geraakt.

Eveline van Brenk

Realiteit versus levensidealen

Wat ik vooral goed vond aan dit verhaal was hoe gemakkelijk het weg las en ook hoe herkenbaar het was. Dit zou zich gemakkelijk in je eigen familie of vriendenkring (hebben) kunnen afspelen. Het verhaal is realistisch en down to earth.

Je leeft je gemakkelijk in in de hoofdpersoon, Russ, die zijn innerlijke romanticus niet wil verloochenen maar daar uiteindelijk wel alle reden toe lijkt te hebben als zijn huwelijk in zwaar weer komt te verkeren. Mooi ook is hoe hij ondanks alles probeert een goede vader te zijn voor zijn dochtertje.

Wat ik er minder goed aan vond was dat het verhaal wel enigszins voorspelbaar was en ik er eigenlijk iets anders van verwacht had aangezien dit boek in een wat andere trant geschreven is vergeleken met de andere boeken van deze schrijver, die romantiek en drama zo prachtig aangrijpend en beeldend kan brengen. Maar als je net als ik helemaal weg bent van deze schrijver is het verhaal toch zeker mooi om eens te lezen. In mijn ogen geen klassieker maar toch zeker de moeite waard!

Marjo Jacobs-Nijssen

Russell Green wordt vader. Zijn vrouw Vivian was snel zwanger geraakt. Ze krijgen een dochter genaamd London. Russel heeft een succesvolle loopbaan in de reclamewereld. Ze wonen in een mooi huis in Charlotte, North Carolina. Na verloop der jaren komt Russell erachter dat Vivian voor hem een vreemde geworden is. Vivian vertrekt en laat Russell en dochter London alleen achter. Vivian is verliefd op een ander geworden, op Walter haar rijke baas en verhuist naar Atlanta als London 6 jaar is. Russells zus Marge en haar vriendin Liz ondersteunen Russell zo goed als mogelijk. Zijn diepere emoties deelt Russell met zijn vader. Hij weet niet of hij wel geschikt is om alleenstaande vader te zijn en alleen voor London te zorgen. Vivian wil scheiden. Russel pakt zijn leven weer op als zijn hele wereld instort. Russell ontmoet zijn ex Emily weer en samen gaan ze een leuke vriendschappelijke relatie aan. Het nieuwe bestaan van Russell stelt zijn capaciteiten en emoties hevig op de proef. Russels overpeinzingen zijn mooi verwoord. Het belang van intense vriendschappen wordt sierlijk beschreven. Een ontroerend en stijlvol geschreven romantisch verhaal. Het verhaal blijft boeien en doet wat met je.

  • Uitgeverij Boekerij is onderdeel van samenwerkende uitgeverijen Meulenhoff Boekerij