Volledige reviews

Francien Post

Het leven op een dorp in Frankrijk

Het boek beschrijft een jonge vrouw die na haar scheiding het leven oppakt in een totaal andere omgeving: in een Frans dorp. Naast haar bezigheden in haar chambres d' hote houdt ze contact met haar vrienden en familie in Nederland en maakt ze nieuwe vrienden in Frankrijk. Het dorpse leven bevalt haar goed, ze is dol op de eenvoud van dit leven en gaat doelbewust haar gang om zoveel mogelijk haar vrienden te helpen die met allerhande vragen bij haar komen.

Het is een leuk boek om te lezen, het leest gemakkelijk en vlot.

Brigitte de Groot

Heerlijk luchtig zomerverhaal

Vanaf het moment dat ik hoorde dat er een vervolg kwam op Het huis met de blauwe luiken keek ik uit naar het moment dat het boek uitkwam en werd niet teleurgesteld. Het boek ziet er zeer aantrekkelijk uit en leest heerlijk weg.

Leuk om te lezen hoe het Anneloes verder vergaat nadat ze, na haar verbroken relatie, een chambres d'hôtes begint in Frankrijk. Na wat tegenslagen, bouwt ze een nieuw leven op, met nieuwe en oude vrienden. Soms wat langdradig beschreven, maar al met al een fijn boek wat makkelijk wegleest.

Rianne Vriens

Anneloes Beekman is na haar scheiding naar Frankrijk gegaan en heeft een chambre d'hôtes geopend. Ze maakt in korte tijd veel vrienden en leert het boeren Franse leven met al zijn gewoontes kennen en ook min of meer waarderen. Omdat ze van alleen het verhuren van kamers niet rond kan komen, probeert ze op andere manieren wat bij te verdienen. Hierbij stuit ze op een geheim van het dorp. Ook staat ze weer open voor de liefde, maar vindt ze die in het plaatsje Pommiers?

Een lucht vol Franse dromen is het tweede boek over Anneloes Beekman. Het is goed zelfstandig te lezen en een leuk boek om op een regenachtige dag in één ruk uit te lezen. Het is een boek waarbij je benieuwd bent hoe het verdergaat. Ik kijk uit naar het derde deel!

+

Vlot geschreven.

-

Franse woorden en zinnen hebben geen toegevoegde waarde.

Esmeralda Frederickx

Een heerlijke zomerse roman om bij weg te dromen

Anneloes Beekman is een dame uit Nederland dat in het Franse dorp Pommiers haar droom waarmaakt : een chambres d'hôtes uit te baten. Haar chambres d'hôtes is klaar om mensen te ontvangen en om zo mooie verhalen mee te maken. Ze ontvangt verschillende gasten : van gezinnen tot zakenlui tot een charmante kunstschilder. Waar met het laatste misschien wel tot iets moois uitbloeit. Ze neemt je ook mee naar mooie verhalen en gebeurtenissen met haar vrienden, die ze daar heeft gevonden en op kan bouwen. Daarnaast komt ze iets tegen dat een stukje duistere geschiedenis van de streek naar boven haalt.

Het is een heerlijk boek dat je meeneemt naar het zuiden van Frankrijk. Buiten in de zon met een drankje dit boek lezen, is dan ook ideaal! Ook al heb je het eerste deel niet gelezen (zoals ik) , kan je dit boek perfect lezen en volgen. Een echte aanrader!

Debby Aron

Een lucht vol Franse dromen... een titel zegt al veel en creëert meteen ook de eerste verwachtingen.

Loes, een Nederlandse vrouw, die geheel op haar eentje een chambres d'hôtes begint in het mooie Frankrijk. Door de concrete voorbeelden voel je je net in 'la douce France', net alsof je het verhaal zelf beleeft. Het boek leest vlot weg, dus zeker een aanrader voor op vakantie of gewoon ter ontspanning. Mooi en romantisch einde..

Het eerste boek Het huis met de blauwe luiken heb ik zelf niet gelezen, waardoor ik wat achtergrondinformatie miste bij aanvang. Na dit boek gelezen te hebben, en tevens genoten te hebben van de verhaallijn, ga ik zeker het eerste boek nog lezen!

Ik kijk nu al uit naar het derde deel!

Rian Roost

In Een lucht vol Franse dromen vertelt Michelle Visser het verhaal over het runnen van een klein hotel in Frankrijk. Een roman over het leven in Frankrijk, en wat er allemaal op haar pad komt.

Hoe ze na haar scheiding verder gaat met haar leven… en hoe.

Een luchtige roman met ups en downs, leest vlug weg. Zelf had ik nog geen boek van Michelle Visser gelezen, maar heb dit boek met plezier gelezen.

Ina Brouwer

Een lucht vol Franse dromen is het vervolg op Het huis met de blauwe luiken. Prima los van elkaar te lezen. In het tweede deel doet Anneloes haar uiterste best om haar chambres d'hôtes te promoten en met neveninkomsten voorgoed in Frankrijk te kunnen blijven wonen. Ze is een doorzetter en uiterst betrokken met problemen van haar Franse en Nederlandse vrienden, daardoor is het een feelgood roman. De romantiek wordt hierbij niet vergeten. De relaxte en uiterst ervaren schrijfkunst van Michelle Visser leest lekker weg. Je ervaart tijdens het lezen dat je zelf op het platteland van Frankrijk bent, best knap. Ik heb geen minpunten voor dit boek.

Linda Hilgers

Een heerlijke roman om mee te nemen op vakantie!

De hoofdpersoon Anneloes Beekman is een echt mensen mens. Na haar scheiding van Edward heeft ze een sprong in het diepe gemaakt en is ze chambres d'hótes "Chez Loes" gestart in Pommiers, een rustig en traditioneel dorpje in Frankrijk.

Ze gaat een keer per week "menu du jour" eten bij de bistro van Georgette, "Au Bon Accueil" om de dorpsbewoners beter te leren kennen.

Het is hard werken maar ze beseft dat ze er erg gelukkig wordt door de omgeving, de wisseling van de seizoenen, de verschillende gasten, de bewoners van Pommiers en de goede vrienden om haar heen. Ze helpt en adviseert waar ze kan en laat mensen met elkaar kennis maken en andersom krijgt ze ook veel steun en hulp van de mensen in de omgeving en haar vrienden.

Om extra inkomsten te genereren volgt Anneloes een table d'hóte om de gasten 's avonds een menu aan te bieden en start ze in de schuur een verkoop van brocante.

Een heerlijke schrijfstijl, leuk met veel Franse woorden waardoor je je echt op het Franse platteland waant. De hoofdstukken zijn voorzien van mooie titels, met sierlijke letters.

De schrijfster schreef eerder Het huis met de blauwe luiken en deze roman is het vervolg erop maar je kunt dit boek prima los lezen. Het idee voor deze romans is ontstaan omdat de ouders van de schrijfster een oude boerderij hebben op het Franse platteland.

De schrijfster verklapt dat er ook nog een derde deel komt en zich dat een deel in Parijs gaat afspelen!

Romy Leunissen

Een boek dat makkelijk wegleest. Is zodanig geschreven dat je je helemaal kunt inleven in het verhaal en een voorstelling van het leven van Anneloes kunt maken.

Als je van een spannend boek houdt is dit geen aanrader, het is geen boek dat je niet kunt wegleggen omdat je niet kunt wachten om te weten hoe het verder gaat.

Een ideaal boek om tussendoor te lezen. Leuk en luchtig.

Ida Valkema

Het verhaal gaat verder waar het eerste deel (Het huis met de blauwe luiken) gebleven is: op het Franse platteland in de buurt van Pommiers. Anneloes Beekman heeft er na haar scheiding een huis gekocht, wat na een grondige renovatie door Sjoerd, is omgetoverd tot een prachtig Chambres d' hôtes. Het heeft lang geduurd, maar eindelijk heeft 'Chez Loes' haar deuren geopend. Ze ontvangt bijzondere gasten, waaronder een charmante schilder, met wie Loes een korte maar heftige romance beleeft. Ze struint marktjes af voor haar beginnende brocante winkeltje. Wanneer ze de schuur leegruimt om daar haar winkel in te plaatsen, stuit ze op nog meer brocante schatten. Bij een van die schatten hoort een ontroerend verhaal, wat terug gaat naar een duistere periode van de streek. Ondertussen volgt ze een cursus zodat ze ook voor haar gasten mag koken, en ze probeert Sjoerd te helpen met een geheim wat hem erg van streek maakt. En dan de liefde, zou het haar eindelijk weer gegund zijn?

Ik vond het een heerlijk luchtige roman. In het begin werd het verhaal wat heen en weer geslingerd, maar hoe langer ik las, hoe meer ik meegezogen werd in het eenvoudige leven op het Franse platteland.

Katleen De Graeve

Vakantiegevoel

Ik ben een echte thrillerfanaat maar eens buiten mijn comfortzone gaan zag ik wel zitten. En ja, het heeft mij bekoord. Ideaal om mee te nemen op vakantie en voor alleenstaande vrouwen die ook iets willen starten in Frankrijk.

Je bent niet te oud om je dromen na te jagen. Leest vlot en geeft jouw een goed gevoel zelfs op de meest somberste dag. Eens je begonnen bent met lezen is het moeilijk om het los te laten, je wil doorlezen en zo moet een boek zijn. Ik ga nog boeken lezen van haar.

Een echte aanrader!

  • Uitgeverij Boekerij is onderdeel van samenwerkende uitgeverijen Meulenhoff Boekerij