Volledige reviews

Testlezers van Best of Romance hebben de roman Echte liefde vind je in de boekhandel van van Veronica Henry gelezen en hebben een review geschreven.

Elsbeth Wijman

Nightingale Boeken, de boekhandel van Julius Nightingale is zo'n typische boekenwinkel, zoals je ze alleen in Engeland vindt: gezellig rommelig, echt zo'n winkel waar je nooit met lege handen naar buiten zult lopen. De winkel is het middelpunt van het plaatsje Peasebrook in de Codswolds. Klanten lopen graag bij Julius naar binnen voor een praatje en een boek. Na zijn overlijden neemt dochter Emilia de winkel over, omdat ze dit aan haar vader op zijn sterfbed heeft beloofd. De vaste klanten laten haar weten dat ze de winkel open moet houden. Maar al gauw twijfelt ze eraan of ze de juiste beslissing heeft genomen. Zal ze zich aan haar belofte kunnen houden? Of is er geen andere mogelijkheid dan de zaak te verkopen?

Echte liefde vind je in de boekhandel is een heerlijk boek voor iedereen die graag een leuke feelgood roman leest!

Martina Goedhart

Waarschijnlijk ben ik een van de weinigen die "maar " 3 sterren aan dit boek geef.

Het verhaal speelt zich af in een stadje in Engeland en gaat over de boekhandel Nightingale en de levens van de eigenaar en de vaste klanten. Ik vond het zeker wel een leuk verhaal, de schrijfster zorgt ervoor dat je je echt in Peasebrook waant, goed dus. In elk hoofdstuk werd aandacht besteed aan een andere klant van de boekhandel, die dan wel steeds verder in het verhaal terugkwam. Je leeft op die manier met het hele stadje mee, maar....voor mij was dat net iets teveel. Ik had liever meer gelezen over de aanloop naar de boekhandel en zeker ook over het leven van eigenaar Julius, daarna pas over zijn dochter Edmilia, eventueel aangevuld met wat ups en downs van de andere personages. Dat had voor mij het boek wat meer inhoud gegeven,

De schrijfstijl deed me een beetje denken aan Maeve Binchy. Kortom.....leuk verhaal maar je moet er wel van houden dat elke hoofdstuk andere "hoofdrolspelers" kent, die je gaandeweg het verhaal een beetje leert kennen.

Ilze Steenbeek

Wat een heerlijk boek om te lezen. De eerste paar hoofdstukken vond ik lastig en saai. Maar gaandeweg droomde ik weg. Ik het hele verhaal als een film in mijn hoofd. Bijzonder hoe iemand echte liefde kan voelen voor een boekwinkel. Emilia had daar uiteraard haar redenen voor. Ik hoop op een vervolg op dit verhaal.

Kim Wymeersch

Wat een prachtig boek!

Vanaf de eerste pagina (en eigenlijk al vanaf de titel) word je in het verhaal gezogen. Je ontmoet verschillende personages die op een kruispunt in hun leven staan. Allemaal hebben ze één ding gemeen: De boekhandel.

Op verschillende momenten heeft het boek mij tot tranen toe geraakt (iets wat mij niet vaak gebeurd). De manier waarop Veronica verdriet tot leven laat komen… Gewoon geweldig…

Ook de vele titels die in het boek aangehaald worden zijn met heel veel zorg gekozen. Zoek het personage dat het dichtst bij jou ligt en dit boek geeft je meteen inspiratie om nieuwe dingen te lezen. In mijn geval zijn de boeken goede tips omdat ik nog niet veel in die stijl gelezen heb. Ik kan me voorstellen dat het voor andere lezers eerder een bevestiging is van goede boeken.

Uiteraard gebeuren er veel dingen die je verwacht maar toch slaagt Veronica erin om ze anders te laten verlopen dan je verwacht had.

Mijn favoriet personage is Dillon. Gewoon omdat zijn loyaliteit geen grenzen kent. Hij is bereid zichzelf helemaal weg te cijferen om loyaal te kunnen blijven. Gelukkig voor hem heeft Veronica ook voor hem een mooie toekomst geschreven.

Als ik morgen een ticket zou kunnen kopen naar dit Peasebrook dan vertrek ik meteen. De personages zijn zo goed uitgewerkt dat ik het gevoel heb dat ik hen echt ken. Wanneer ik kaas ga halen zal ik naar Jim vragen, als ik in de tuinen loop zal ik Dillon zoeken,…

Voor mij klopt het plaatje. Dit boek is heerlijk om even bij weg te dromen.

  • Uitgeverij Boekerij is onderdeel van samenwerkende uitgeverijen Meulenhoff Boekerij