Volledige reviews

Ellen Gaveele

Wat was ik blij toen ik 'Naar huis' begon te lezen. Een boek waar mijn favoriete personages Myron Bolitar en Win Lockwood de hoofdrol in spelen.

Twee jongens worden op 6- jarige leeftijd ontvoert. Van de daders geen spoor, van de jongens ook niet. Tot tien jaar na datum een mysterieuze mail er voor zorgt dat er weer interesse in deze zaak komt. 1 van de jongens wordt terug gevonden in Londen. Waar is de andere jongen? Leeft hij nog? Is de terug gevonden jongen wel wie hij beweert te zijn?

Heel wat vragen bij de ouders van beide jongens, ook bij Myron en Win die dit willen uitzoeken. Na heel wat speurwerk die voor een versnelde hartslag zullen zorgen, komt de oplossing van dit tien jaar durende mysterie.

Het moet gezegd, Harlan Coben weet de spanning er in te houden. Nadat je eindelijk het lot van beide jongens kent en denkt hiermee het verhaal gelezen te hebben, gebeuren er nog enkele dingen. Dingen die je niet zag aankomen.

Weinig schrijvers zullen hem dit nadoen, de spanning er in houden tot net niet de laatste zin in het boek.

Zeker lezen! Ik hoop dat je net als ik het boek niet kan wegleggen....

Hetty Benedictus

Opnieuw een spannende thriller met Myron Bolitar en zijn zakenpartner Win (voluit: Windsor Horne Lockwood III). Meestal is het Myron die de hulp inschakelt van Win, maar dit keer is het andersom.

Na een jaar lang niets van Win gehoord te hebben is daar ineens een onverwacht telefoontje: "duidelijk spreken", de tekst die Win standaard hanteert bij het beantwoorden van een telefoontje. Win heeft de hulp nodig van Myron.

Tien jaar geleden is het neefje Rhys van Win ontvoerd, samen met zijn vriendje Patrick, en na een eerste eis om losgeld is er nooit meer iets van beide jongens vernomen. Maar nu is er dan een nieuwe aanwijzing die Win naar Engeland heeft geleid, en daar stond hij oog in oog met het vriendje van zijn neefje. Hoe kan dit zo opeens? waar is Rhys, leeft hij ook nog? Wie heeft hen ontvoerd? En waarom loopt Patrick nu weer vrij rond?

Win en Myron schakelen een diepgaand onderzoek in, waarbij op de voor Win gebruikelijke manier het nodige geweld niet wordt geschuwd. Ze hebben het begin van het verhaal... en nu ook het eind... Maar alles wat ertussenin gebeurd is roept onmogelijk veel vragen en vooral twijfels op;

Is de voor de hand liggende verdachte wel de dader? En ook nog: is het Patrick eigenlijk wel die teruggekeerd is, of is het een andere jongen en wordt er een ziek spelletje gespeeld? En door wie dan?

Het verhaal neemt onverwachte wendingen en leidt tot een verrassend einde.

Marc Uitterhoeve

Het is dat ik zaterdag nog andere plannen had. Anders had ik het boek in één ruk uitgelezen.

Het was even schrikken toen Harlan Coben een aantal jaar geleden aangaf (tijdelijk) te stoppen met Myron Bolitar en door te gaan met zijn neefje Mickey. Mijn hart maakte dan ook een vreugdesprong toen ik hoorde dat er weer een boek kwam met Myron in de hoofdrol! En als twee goede vrienden die elkaar een tijd lang niet hebben gesproken, was het vanaf het eerste moment weer vertrouwd. Of toch niet helemaal?

Het verhaal begint namelijk verrassend: vanuit het perspectief van Win. Want ja, ook Win is terug. Deze invalshoek zorgt misschien wel voor de grootste verrassing, want nog nooit hebben wij de koude, directe en gevaarlijke Win zo van dichtbij kunnen zien. Voor iemand die fan is van het personage, zoals ik, is het fijn om eens wat meer over Win zijn motivatie en gevoelens te weten te komen. Al blijft het beperkt (en dat is goed, want Win moet een beetje mysterieus blijven). De hoofdpersoon blijft wel Myron en dat is helemaal niet erg. Zijn emotie, oprechtheid en natuurlijk zijn humor zijn als vanouds en nemen je mee op een reis waarin je de hele tijd het gevoel hebt: 'Wat is hier nou in hemelsnaam aan de hand?'

Daar is Harlan Coben een meester in. Ook dit keer had ik geen idee. Pas op de laatste pagina's begint het te dagen en kan je niets anders dan bewondering voelen. Het is die Coben toch weer gelukt. De vertrouwde personages Esperanza, Big Cyndi, maar ook zijn neefje Mickey en zijn vrienden zijn van de partij. En vergeet Zorra niet!

Ik kan niet anders dan enthousiast zijn over dit boek en ik raad het ook iedereen aan jezelf dit cadeau te doen. Het is 380 pagina's genieten en wat je verwacht, dat krijg je ook: een verrassende plot twist op het einde. En vlak voordat je het boek uit hebt en eindelijk denkt te kunnen gaan slapen, komt Coben met misschien wel de grootste verrassing in het hele boek...

Sarah Vanhove

Wederom een intrigerend verhaal met personages Myron Bolitar en Win Lockwood!

Voor één keer zijn de rollen omgedraaid en roept Win de hulp in van Myron. Ik vond Naar huis één van de spannendste boeken van Harlan Coben die ik tot nu toe heb gelezen. Spannend tot de laatste pagina's en heerlijke plotwendingen, wat maakte dat ik het boek maar moeilijk kon wegleggen! Een aanrader!

Sarah Van Zele

Alweer een thriller van formaat die je op het puntje van je stoel houdt van het begin tot het einde. Een boek waar familie en vriendschap centraal staan. Het verhaal is opbouwend naar een verbluffend einde toe.

Harlan Coben weet, zoals steeds, de lezer geboeid en nieuwsgierig naar meer te laten verlangen zodat het boek dus als een trein leest.

Een aanrader, uiteraard voor de fans van Harlan Coben, maar met zekerheid ook voor de thrillerfanaten onder ons

Elsa Bakker

Naar huis is wederom een vlot en makkelijk leesbaar boek van Harlan Coben. Zijn thrillers zijn voor mij heerlijke tussendoortjes waar je echt doorheen vliegt. Toch is het wat mij betreft geen top boek. Het is een fijn boek wat je leest nadat je een zwaar boek gelezen hebt waar je even van bij moet komen.

Het boek vertelt het verhaal vanuit twee verschillende personages, Win en Myron. Dit duo komt in meerdere boeken van Coben naar voren. In dit boek wordt dan ook veelal gerefereerd naar eerdere verhalen (boeken?) doormiddel van terugblikken in het verleden. Dit zorgt ervoor dat het boek los (dus als in niet de volledige boeken reeks) minder fijn te lezen is.

Het verhaal op zich zit wel goed in elkaar. De schrijver houdt de spanning erin door steeds de hoofdstukken te eindigen met plottwists en dan in het aansluitende hoofdstuk eerst verder te gaan met de andere hoofdpersoon. Dit zorgt ervoor dat je door wil blijven lezen en wil weten hoe het verder gaat. Tevens wordt in het verhaal veel omgevingsinformatie gegeven zodat je gemakkelijk alles in gedachte in beeld kan brengen en nog meer het verhaal meebeleeft.

Toch is het voor mij een boek wat je gauw weer vergeet nadat je het gelezen hebt. Ik, als veelvuldig lezer, mis de diepgaande psychologie in dit boek. Daarmee bedoel ik dat er wat mij betreft meer ingegaan mag worden op wat er omgaat in de hoofdpersonages tijdens hun handelingen en wat de ervaringen doen met de personen.

Al met al is het een fijn boek maar voor mij geen topper. Ik geef het boek 3 sterren (van de vijf totaal).

Ingrid Clarysse

Wederom een goed verhaal! Voor één keer zijn de rollen omgedraaid en roept Win de hulp in van Myron. Ik vond "Naar huis" één van de spannendste boeken van Harlan Coben die ik tot nu toe heb gelezen. Spannend tot de laatste pagina's en heerlijke wendingen, wat maakte dat ik het boek maar moeilijk kon wegleggen! Een echte aanrader!

Saskia Boree

Het verhaal opent vanuit het oogpunt van Win en glijd naarmate het verhaal vordert over in de meer vertellende vorm. Je krijgt hierdoor een bescheiden beeld van dit opmerkelijke personage. Helaas vertraagt het verhaal na deze introductie en wordt het bijna slaapverwekkend. Pas wanneer de ontknoping nadert, zal het de lezer bepaalde scenario's van het slachtoffer kunnen uitlokken, waarbij men nog weleens diepere vragen kan gaan stellen over de toekomst van het getroffen personage.

Zoals we van Coben gewend zijn, schrijft hij zonder onnodige mooimakerij en right-to-the-point. Het is niet wat je noemt een auteur die nog even uitgebreid de seizoenen beschrijft met alles wat daarbij hoort. Wel geeft hij een beeld van wie zijn personages zijn en laat hij zijn lezers in kleine beetjes de sfeer van de omgeving proeven.

Er zijn uiteraard een aantal dingen die opvallen naarmate het verhaal vordert. Er worden op sommige plekken rare zinnen gebruikt: "'Ik heb me beroepen op het advocaat-cliëntprivilege.'", is daar een van.

De plot maakt het enigszins goed: De wending mag dan wel wat onverwacht zijn, er is niet veel sprake van originaliteit. Als lezer krijg je het gevoel dat het al eens eerder is gedaan. Met name moeders die dit boek lezen zullen al gemakkelijk doorhebben dat er iets veel diepers met het kind aan de hand is en waarom dit moederpersonage er zo uitspringt. Kortom, het achterliggende verhaal is zo tenenkrommend, dat je de foutieve zinnen wel even moet vergeten.

Het werk van Coben is met name ideaal voor lezers die van niet te ingewikkelde details houden. Indien je iets zoekt waar je voor langere tijd je tanden in kunt zetten, dan raden we je aan een auteur te zoeken die je meer ingewikkelde wendingen en finesse geeft.

Bianca Scheffer

Het nieuwste boek van Harlan Coben is Naar huis het is een vlot en makkelijk leesbaar boek. Harlan Coben schrijft heerlijke spannende verhalen.

Het boek vertelt het verhaal vanuit twee verschillende personages, Win en Myron. Dit duo komt in meerdere boeken van Coben naar voren. Ook als je niet alle eerdere delen van de Myron serie hebt gelezen is de verhaal lijn in het boek makkelijk te volgen.

Het verhaal gaat over 2 vermiste jongens die al 10 jaar ontvoert zijn, Win is al die tijd blijven zoeken naar het twee tal. En hij heeft een van de jongens gezien, om ze te redden uit de handen van de ontvoerders of diegene waar ze nu bij zijn neemt hij contact op met Myron. Samen gaan ze dit avontuur aan.

Harlan houdt de spanning erin door steeds de hoofdstukken te eindige met plot twist en dan in het aansluitende hoofdstuk eerst verder te gaan met de andere hoofdpersoon. Dit zorgt ervoor dat je door wil blijven lezen en wil weten hoe het verder gaat. Tevens wordt in het verhaal veel omgevingsinformatie gegeven zodat je gemakkelijk alles in gedachte in beeld kan brengen en nog meer het verhaal meebeleefd.

Ik vond het een fijn boek om te lezen en geef het boek 4 sterren!

  • Uitgeverij Boekerij is onderdeel van samenwerkende uitgeverijen Meulenhoff Boekerij