De oorsprong

Testlezers van Best of Romance hebben de roman De oorsprong gelezen en hebben een recensie geschreven. Bekijk hier de samenvatting van alle recensies. Als je alle complete recensies wilt lezen, scroll dan naar beneden.

De oorsprong omslag

De oorsprong speelt zich af vóór De reiziger-serie en geeft een kijkje in het leven van de jonge Jamie Fraser. Het bevat de eerste drie hoofdstukken van De reiziger.

Jamie Frasers hart en lijf doen pijn nadat zijn vader is overleden en hij het zwaar aan de stok heeft gehad met de Engelsen. Op het Franse platteland wordt hij herenigd met zijn oude vriend Ian Murray. Beiden hebben hun eigen redenen om niet snel naar Schotland terug te keren en besluiten het geluk voorlopig ergens anders te zoeken.

Jamies liefdesleven krijgt een enorme boost als hij voor een joodse dokter gaat werken. De twee vrienden krijgen de opdracht twee waardevolle schatten naar Parijs te brengen: een oud gebedenboek én zijn kleindochter, die daar is uitgehuwelijkt. Jamie en Ian vallen allebei voor de beeldschone Rebekah, maar beseffen niet wat de consequenties van hun gevoelens zijn totdat het te laat is.

Arda Huijer

'Ik heb deze serie nog niet gelezen, maar ik ben nu wel nieuwsgierig geworden naar het vervolg ervan.'

Fany van Hemelen

'De oorsprong is een romantisch, vlot lezende inleiding in een boeiende reeks.'

Froukje Hofstra

'Dit boek is een mooie start om kennis te maken met Jamie Fraser, die één van de hoofdrollen heeft in de serie.'

Dayenne Wamsteeker

'De oorsprong is een goede instap in De reiziger-serie. Het boek maakt je nieuwsgierig.'

  • Uitgeverij Boekerij is onderdeel van samenwerkende uitgeverijen Meulenhoff Boekerij