Volledige reviews

Sanne Rotsaert

Een verliefde vrouw is een prachtige familiesaga die ons meeneemt in het leven van de familie Winterton van 1938 tot 1966.

Ik was van op de eerste pagina verkocht, het verhaal is meeslepend en aangrijpend. Ik voelde me meteen verbonden met de arme Juliet Winterton die een ongelukkig huwelijk heeft.

De schrijfster gaat in bijna iedere alinea over op een andere POV, wat het voor mij in het begin wel moeilijk maakte. Het duurde even voor ik met deze schrijfstijl mee was, maar gaanderweg, als je de personages beter leert kennen, stoorde het niet meer.

Er zijn heel veel personages en iedereen heeft zijn eigen karakter, zwaktes, problemen, verlangens. Zoals in iedere familie gaat dit gepaard met conflicten, die soms verregaande gevolgen hebben. Het hoofdverhaal en de verschillende sub-verhalen maken het aangenaam en afwissend om te lezen.

De plaats waar het verhaal zich grotendeels afspeelt, op het Engelse platteland met het familiehuis en de zoute wateren van het Blackwater estuarium, speelt ook een rol in het verhaal. Het is zo goed omschreven dat ik me gewoon kon inbeelden hoe het voelde om er rond te lopen.

Dit is echt een herfstboek, om lekker bij weg te dromen terwijl het buiten onweert.

Véronique Vanlauwe

Een historische roman, die de familie Winterton volgt tijdens WOII en de naoorlogse jaren. De tijdsgeest wordt duidelijk geschetst en de invloed dat die heeft op de personages. De landschappen worden dusdanig goed beschreven dat ik als het ware zelf middenin het Engelse platteland aan het rondwandelen was.

Vanaf de eerste bladzijde kon ik mij volledig inleven in de benarde situatie van Juliet Winterton en het ongelukkig huwelijk waarin ze daardoor verzeilde. Maar gaandeweg waren er teveel verhaallijnen van andere personages, waardoor het geheel aan diepgang verloor. Het einde was net iets te voorspelbaar.

Helemaal onder de indruk van het boek, was ik niet. Maar de manier waarop de rust en de schoonheid van het platteland, als een rode draad doorheen het verhaal loopt, deed mij wegdromen.

Bianca Allaham

Een prachtig verhaal over een familie waarin de 2 huidige generaties centraal staan. Een verhaal waarin je kunt zien hoe je opvoeding en afkomst door kan werken in je eigen leven of je wil of niet, maar hoe je daar ook afstand van kan doen. Ik vond het in het begin moeilijk om steeds te onthouden wie bij wie hoorde en was daarom blij dat het een boek was en geen E-book, zodat je makkelijk even terug kunt bladeren. Maar al lezend wordt het steeds makkelijker te onthouden.

Ik vond het een mooi verhaal, interessant verhaallijn en, ondanks dat het soms voorspellend was, ook af en toe verassend. Ben niet van de historische boeken, maar dit is net 'historisch' genoeg om dingen te herkennen (rond en na de 2e wereld oorlog) Mooie opzet met hoofdstukken die in maanden of jaren lopen. Ik zou zeker een boek van Judith Lennox kopen.

Nan van Rennes

Een boek dat je helemaal meesleept in de periode van de Tweede Wereldoorlog en de tijd erna. Veel emotie. In een stuk uitgelezen!

  • Uitgeverij Boekerij is onderdeel van samenwerkende uitgeverijen Meulenhoff Boekerij