Volledige reviews

Nancy Vercamer

Eén van de beste Nora Roberts-boeken met toffe personages die mijn lievelingshelden zijn geworden.

Dit eerste deel van de Sterren-trilogie is opnieuw een parel in het grote oeuvre van Nora Roberts. Ze is er opnieuw in geslaagd om me volledig mee te slepen in het verhaal, na een aantal boeken die wat voorspelbaar werden.

Sinds de jaren negentig verslind ik haar boeken. Natuurlijk zijn niet alle boeken van hetzelfde niveau. Soms zitten er wat mindere tussen, maar ik hou van de combinatie romantisch en spannend. Het merendeel van haar boeken bevatten de nodige dosis spanning en toch ook een gezonde dosis romantiek.

De laatste jaren houdt Nora Roberts zich voornamelijk bezig met trilogieën waarbij naast de romantiek en spanning ook een bovennatuurlijk aspect in het verhaal verweven zit. Er komen heel wat elementen terug in elke trilogie: 3 mannen en 3 vrouwen die een eeuwenoud kwaad moeten vernietigen. Ze hebben hiervoor enkele bovennatuurlijke gaven en per boekdeel spelen een man en een vrouw de hoofdrol. Op het einde van het derde boek, als alle koppels gevormd zijn, kan het kwade vernietigd worden.

Dit concept werd bij de vorige trilogie 'Teken van Zeven' een beetje voorspelbaar. Toch is Nora Roberts er in geslaagd om met 'Een ster van vuur' haar lezers te verrassen door opnieuw een boek van hoog niveau te schrijven.

Wat maakt dit boek zo speciaal?

1) De personages zijn op zoek naar gevallen sterren. Hun doel is dus niet om een kwaad te vernietigen, maar door het vinden van deze 3 sterren kunnen ze ervoor zorgen dat het kwade de macht over de wereld niet kan grijpen.

2) Elk deel van de trilogie speelt zich af op een andere plaats. Op die manier wordt er in elk boek een andere sfeer gecreëerd en kijk je als lezer uit om samen met de personages de nieuwe omgeving te verkennen.

3) Het is de eerste trilogie met allemaal onbekenden. Niemand is familie of jeugdvrienden van elkaar. Dit zorgt ervoor dat alle personages elkaar nog moeten leren kennen en dat brengt een leuke wisselwerking met zich mee. Om de sterren te vinden, moeten ze elkaar vertrouwen en dat brengt in eerste instantie heel wat moeilijkheden met zich mee, want iedereen heeft een geheim dat je niet zomaar met vreemden deelt.

4) De geheimen van de 6 personages zijn zo leuk! Vaak zijn het familiegeheimen omtrent bepaalde bovennatuurlijke gaven. In het eerste boek leren we al vlug dat Sasha een ziener is die voorspellende visioenen krijgt en Bran is een magiër, een heuse tovenaar. Op het einde van dit boek ken je ook alle gaven/geheimen van de andere personages, maar die ga ik hier niet verklappen.

5) De vele referenties naar films en tv-series maken het boek nog leuker om te lezen! In de meeste gevallen zat ik hardop te lachen als iemand vergeleken werd met een fictief personage.

Kortom: Dit eerste boek van de Sterren-trilogie zorgt er alvast voor dat dit mijn favoriete Nora Roberts-trilogie wordt. Ze heeft met 'Een ster van vuur' de lat nog hoger gelegd voor haar volgende boeken. Alle elementen kloppen gewoon en maken van deze personages mijn lievelingshelden.

Dit boek staat zeker in mijn persoonlijke top 3 van de beste Nora Roberts-boeken! Nog meer van dit alstublieft, dan blijf ik de komende 20 jaar ook grote fan!

Sofie Deroost

Nora Roberts is een Amerikaanse schrijfster. Ze schreef ruim 200 boeken. Ze is auteur van zowel romans als misdaadverhalen. De romans boeien mij het meest. Tijdens een storm begin 1979 nam ze een potlood en een notablok en begon te schrijven met een wervelende carrière als gevolg.

"Een ster van vuur" is een veelbelovend begin van de Sterren-trilogie.

Ooit, in een ver verleden, ergens ver weg van hier leefden 3 zussen, godinnen van de maan. Om de geboorte van hun nieuwe koningin te vieren wilden ze een cadeau schenken als geen ander. Een onsterfelijk geschenk. Licht, in de vorm van sterren. Eén van vuur, één van ijs en één van water. Elke godin verbergt de door haar geschapen ster om het heelal te beschermen van een duistere macht.

Nerezza, de 4de zus gaat op zoek naar de sterren om ze te vernietigen en zo de duisternis te laten zegevieren. Ze wil de wereld laten sterven, waardoor er enkel nog pijn, angst en dood zal bestaan.

Door de eeuwen heen gaan velen op zoek, maar zonder succes.

Vandaag trekken 3 vrouwen en 3 mannen naar het Griekse eiland Corfu. 6 onbekenden, elk met een bijzondere gave en dus een geheim, vormen de Wachters. Samen gaan ze op zoek naar de sterren en binden ze de strijd aan met Nerezza.

Gaandeweg leren ze elkaar kennen. Eén voor één worden hun bovennatuurlijke krachten blootgelegd. Sasha is ziener en legt haar visioenen en nachtmerries vast in schilderijen. Bran is magiër, die heel wat teweegbrengt, ook bij Sasha.

Op het einde van het boek kennen we welke geheimen Riley, Sawyer en de andere bezitten. Maar de tijd dringt voor de Wachters. Zullen ze elkaar genoeg vertrouwen en de eenheid vormen die nodig is om een (h)echt team te zijn?

Het boek leest vlot en bevat alle ingrediënten van alweer een bestseller: magie, avontuur, liefde, … . Het verhaal is een ontdekkingstocht niet alleen naar de sterren, maar ook naar de bijzondere gave en de banden die zich vormen tussen de verschillende personages.

Ik kon dit eerste deel niet neerleggen. Wat een verhaal! Het is beslist een aanrader. Ik kijk al uit naar de volgende delen!

  • Uitgeverij Boekerij is onderdeel van samenwerkende uitgeverijen Meulenhoff Boekerij