Volledige reviews

Roos Kramer *****

Dit boek heeft mij ontzettend verrast en het had mij dan ook volledig in zijn macht. Het liet mij een andere kant van Nicholas Sparks zien die ik niet van hem gewend ben.

Een prachtig boek waar hechte familiebanden, oprechte liefde en ware vriendschap centraal staan. Zoals ik van hem gewend ben, wederom een boek met een fantastische verhaallijn en duidelijk schrijfstijl.

Een ontzettend mooi en liefdevol boek met genoeg spanning om je op het puntje van je stoel te houden en zodat je het boek moeilijk kan wegleggen, omdat je graag wil weten hoe het verder gaat en gaat aflopen.

Sylvie Comyn

Romantisch maar toch een spannend, ontroerend verhaal.

Vanaf de proloog zit je al volledig in het boek. Door de vele details heb je het gevoel de personages en de plaatsen persoonlijk te kennen. Je bent als het ware een plaatselijke toeschouwer. Nicholas Sparks doet je opnieuw verliefd worden op zijn hoofdrolspelers. Door de omschrijving kan het een verhaal uit het dagelijkse leven zijn aangevuld met de nodige spanning en emoties.

Ondanks de talrijke boeken die hij geschreven heeft blijft het einde altijd verrassend en onvoorspelbaar . Het verhaalt bouwt zich op tot een prachtige climax. Het boek is zeer vlot geschreven. Eenmaal eraan begonnen, houdt het verhaal je volledig vast tot aan de laatste pagina.

Jamie Lee Zonneveld

Zie mij is een heerlijke roman met een gezonde dosis spanning.

Colin Hancock heeft een turbulent verleden, maar dat laat hij nu achter zich. Hij heeft een tweede kans gekregen en hij is van plan die niet te verspelen. Hij studeert om zijn lesbevoegdheid te halen en hij werkt er hard aan zijn leven op de rails te houden. Een relatie is het laatste wat hij nu kan gebruiken.

Maria Sanchez is het tegenovergestelde, ze lijkt het toonbeeld van succes. Ze heeft rechten gestuurd aan een belangrijke universiteit en werkt voor een bekend advocatenkantoor. Ze heeft iets traumatisch meegemaakt wat haar heeft doen besluiten terug naar haar geboortestad te verhuizen. Diep van binnen twijfelt ze over vroegere zekerheden.

Een onverwachte ontmoeting tussen Colin en Maria verandert hun levens. Ze groeien snel en tegen de verwachtingen in steeds meer naar elkaar toe. Maar op dat moment haalt Maria's verleden haar in. Is hun liefde sterk genoeg en is Colin sterk genoeg om zijn turbulente verleden achter zich te laten?

Het boek heeft een fantastische verhaallijn. Het is een liefdevol verhaal waar familiebanden, liefde en ware vriendschap centraal staat. Het verhaal is spannend en goed geschreven en dat zijn een paar van de redenen waarom je door wil blijven lezen.

Het is mijn eerste Nicholas Sparks roman en zeker weten een aanrader.

Sofie Devriendt

Het boek Zie mij van Nicholas Sparks vertelt het verhaal van Colin en Maria. Beide personages hebben ondanks hun jonge leeftijd al heel wat meegemaakt. Afwisselend ga je als lezer mee op stap met Colin en Maria. Langzamerhand komen beide verhaallijnen samen en wordt de spanning opgedreven. In het laatste hoofdstuk komt alles en iedereen samen en kent het verhaal een spannend maar eerder abrupt einde.

Het boek heeft tijd nodig om op gang te komen maar wordt zeer vlot beschreven, zoals we gewoon zijn van Nicholas Sparks. Je kan jezelf helemaal inleven in de wereld van de hoofdpersonages. Je ziet ze als het ware zo voor je.

De spanningsopbouw duurt voor mij wel te lang. Op het einde moet er te veel op een paar bladzijden tijd worden beschreven en dat vond ik spijtig. Het slot verdiende meer aandacht.

Ik zie er wel een aangename Vitaya namiddag film in.

Mirjam Faas

Vanaf het begin sleept de schrijver je mee in zijn verhaal. Het verhaal is spannend, maar ook liefdevol en meeslepend. Zeker een aanrader om te lezen. Je krijgt niet de kans om je boek weg te leggen voordat ie uit is. Heel mooi boek. Ik ga zeker meer boeken lezen van Nicolas Sparks!

  • Uitgeverij Boekerij is onderdeel van samenwerkende uitgeverijen Meulenhoff Boekerij