Volledige reviews

Tineke Zandvliet

Een lekker leesbaar verhaal rondom drie vriendinnen waarin de relatie van alle drie nog wat te wensen overlaat…

Als professionele eventmanager wordt Maddy door haar beste vriendin Lauren gevraagd om haar spoedig naderende huwelijksfeest te organiseren, samen met een andere vriendin. Een grote verantwoordelijkheid voor Maddy, die in combinatie met diverse complicaties op het werk, daar een pittige taak aan heeft.

Een interne openstaande vacature vraagt daarnaast nogal wat inspanning. En als haar vriendin daarbij ook nog eens aangeeft interesse te hebben in datzelfde baantje, maakt dat de situatie er zeker niet makkelijker op.

Tel daar nog een haaibaai van een moeder-van-de-bruid bij op en je hebt het lastigste scenario dat je maar kunt bedenken bij het organiseren van een bruiloft.

Soms zijn al die complicaties, hoe grappig ook, wel erg ver gezocht naar mijn mening, waardoor het eigenlijk zelfs weer wat flauw wordt.

Natuurlijk is daar ook het dilemma van de liefde… Tijdens één van de door haar georganiseerde huwelijksfeesten, ontmoet ze Will. Ogenschijnlijk dé perfecte partner. Maar waarom kan ze de bescheidenere Tom dan niet loslaten in haar gedachten? Beide heren gaan er in beginsel met haar hart vandoor; de één met z'n looks, de ander door de romantiek. Als lezer voel je haar dilemma's om keuzes te moeten maken.

De aanloop naar het huwelijk van Lauren, vraagt het uiterste van de drie vriendinnen, wat dan weer grappige situaties oplevert maar uiteindelijk -zoals betaamt in een dergelijke roman- een goede afloopt kent, waardoor je het boek tevreden kunt wegleggen.

Conclusie: voor de liefhebber een lekkere feel-good roman, uit de pen van Lindsey Kelk. Een voorspelbare roman die prima aansluit in het rijtje van Bridget Jones Diaries en 27 Dresses.

Mayke Hendrix

Maddie wordt gevraagd om bruidsmeisje te zijn op de bruiloft van haar beste vriendin Lauren en omdat Maddie assistent eventmanager is mag ze ook de hele huwelijksdag voor haar regelen. Maar die eer brengt ook een fikse verantwoordelijkheid met zich mee want de hele trouwerij moet binnen drie maanden geregeld worden. Het andere bruidsmeisje is een vriendin van wie haar man juist wil scheiden. En dan heb je nog Will en Tom. Will is de ideale man, knap, houdt van een feestje en Maddie heeft altijd heel veel lol met hem. Tom is het tegenovergestelde. Wel knap, maar daarnaast ook stroef en afstandelijk. En tóch kan ze juist hém niet uit haar hoofd zetten.

Een feelgoodroman die gemakkelijk wegleest, ideaal voor even "tussendoor", maar wel ontzettend voorspelbaar. De personages worden goed uitgediept waardoor je makkelijk een band met ze krijgt. Het was voor het eerst dat ik een boek van Lindsey Kelk las. Maar of er nog een tweede volgt betwijfel ik toch. Ik kreeg namelijk het gevoel dat de schrijfster té goed haar best deed om grappig over te komen. Daardoor voelde het vaak juist wat overdreven. Humor in een boek vind ik fijn, maar het is niet nodig om iedere zin grappig te laten zijn.

Jasmijn van Binsbergen

Bij het lezen van de eerste pagina schoot ik direct al een paar keer hardop in de lach, dat beloofde wat voor de rest van het boek!

Het blijft ongelooflijk grappig verhaal maar het springt ook best van de hak op de tak. Soms dwaalt het verhaal wat teveel van de hoofdlijn af. Gaandeweg worden de verhaallijnen duidelijker en is het verhaal beter te volgen.

Maddie is event organisator (maar wordt door haar omgeving gezien als weddingplanner) en wordt gevraagd de bruiloft van haar beste vriendin te regelen.

Dit gaat niet zonder slag of stoot terwijl ze ook nog getoetst wordt of ze een promotie op haar werk aankan. Tijdens het organiseren van deze activiteiten komt ze voortdurend in de clinch op haar werk en privé leven.

Het boek switcht tussen hoofdstukken tegenwoordige tijd en dagboekstukjes van een boekje waarin vragen gesteld worden over de aanstaande bruiloft van haar vriendin.

Zoals ik aangaf zit het boek boordevol humor. Er waren veel momenten waarbij ik hardop moest lachen. Maar soms is het ook teveel en ging het mij ten koste van de vlotte leesbaarheid van het verhaal. Alles wat fout kan gaan gaat dan ook fout, in combinatie met 'humor'. Jammergenoeg blijft dit alles fout gaan tot diep in het einde van het boek waardoor de negativiteit mij opbreekt en zich niet meer laat keren door de humor. Alle grappen zijn inmiddels al gemaakt of te voorspellen.

Eenmaal aan het lezen las het lekker door maar als ik het boek had weggelegd was het zeer moeizaam weer op te pikken. Ondanks dat ik wilde weten hoe het verhaal af zou lopen was er geen 'doorlees prikkel' voor mij. Wat enerzijds jammer was want ik wilde graag de afloop van het verhaal weten. Anderzijds heb je wel meer waar voor je geld

Yvonne Kamps

Dit boek gaat op humoristische wijze in op het leven van een eventplanner, Maddie.

Op een makkelijk leesbare manier wordt je meegenomen in de spagaat waarin zij komt te zitten. Tussen werk en privé, liefde en verdriet van haar beste vriendinnen en de mannen in haar leven.

Soms met verrassende wendingen. Leuk boek, leest lekker weg. De gedeeltes van het dagboek hadden voor mij weinig toegevoegde waren en hadden er wel uit mogen blijven.

Lineke Edens

Een grappig en leuk boek. Prettig om te lezen.

Lindsey Kelk verrast me steeds weer.

  • Uitgeverij Boekerij is onderdeel van samenwerkende uitgeverijen Meulenhoff Boekerij