Volledige reviews

Mary van der Grinten

Een mooi meeslepend boek, wat ik in 1 ruk uitgelezen heb.

Annabel wordt verliefd op een oude kotter De Stormroos. Ze wil hem heel graag kopen maar heeft daar helaas niet genoeg geld voor , omdat de kotter in slechte staat is en voor veel geld opgeknapt dient te worden.

Gelukkig ontmoet ze Christian die de kotter ook wil kopen en ze besluiten hem samen te kopen.

Tijdens de verbouwing van de kotter vindt Annabel een brief, daardoor vermoed ze dat de kotter gebruikt is om vluchtelingen de DDR uit te smokkelen. Ze gaat op onderzoek uit en ontdekt zo de geschiedenis van De Stormroos.

Lore van Dun ****

De stormroos was het eerste boek van Corina Bomann dat ik las. Hierdoor had ik geen idee wat te verwachten van het boek en van haar schrijfstijl. Het boek komt een beetje traag op gang. Je krijgt verschillende gebeurtenissen in het heden en het verleden door elkaar. Hierdoor kwam ik moeilijk in het boek. Ik kon niet alles bij elkaar plaatsen en sommige verwijzingen maakten het verhaal een groot mysterie.

Na een tijdje gelezen te hebben kwam er echter vaart in het verhaal. De gebeurtenissen begonnen duidelijk te worden en ook de verwijzingen werden verklaard. Christian blijft echter een geheimzinnig personage. Hierdoor word je hard getriggerd om verder te lezen. Ik moest en zou weten wat er met Christian gebeurt was en waarom hij verbonden was met de stormroos.

Ik heb er relatief lang over gedaan om het boek uit te lezen. Dit komt omdat ik in het begin niet in het verhaal kwam en hierdoor het boek vaak weg legde. Toen ik echter voorbij deze fase was, heb ik het boek in één keer uitgelezen. Corina Bomann heeft mij weten mee te slepen in haar verhaal.

Ik geef De stormroos van Corina Bomann dan ook 4 sterren. De stormroos is een prachtverhaal waarbij geen enkel onderwerp vergeten wordt. De andere boeken van Corina Bomann staan zeker op mijn -nog te lezen- lijstje na dit boek.

Marion Licht-Nagtegaal

Annabel verhuist samen met haar dochter Leonie naar Binz, Oost Duitsland. Nadat haar man hun verlaten heeft wil ze hier een nieuw leven gaan opbouwen. Als ze in de haven "de Stormroos" ziet liggen wil ze de kotter graag kopen. Dit lukt niet alleen, dus koopt ze de boot samen met een andere gegadigde.

Tijdens de renovatie van de boot vindt Annabel een brief van een jonge vrouw, die de kotter gebruikte om te ontsnappen uit Oost-Duitsland. Ook Annabel komt uit Oost-Duitsland en is opgegroeid bij pleegouders, omdat haar moeder haar van het ene op het andere moment heeft verlaten.

Door de brief besluit Annabel om te gaan achterhalen wat er vroeger is gebeurt op "de Stormroos" en in haar eigen jeugd. Dit boek neemt je mee in deze zoektocht. Het geeft je een beeld over hoe het leven vroeger in Oost-Duitsland was.

Het verhaal wordt verteld door verschillende personen met terugblikken in hun eigen geschiedenis. Al lezende komen alle verhaallijnen uiteindelijk samen. Ondanks al die verschillende verhaallijnen leest het boek makkelijk weg.

Nog een tip: lees als het boek uit is de proloog nog een keer door.

Laura van Rutten

Weer een prachtig boek van Corina Bomann.

In het begin wat moeite om in het verhaal te komen, mede door het tijdsperk waar het zich afspeelt. Maar de personages en het verhaal grijpt je zo, dat je wel door wil lezen. Een prachtig verhaal waar alle kenmerkende elementen van Bomann weer in zitten: verlies, een verborgen familieverhaal, en liefde. Ook deze keer weer mooi uitgewerkt, dit keer tegen de achtergrond van de Wende en de DDR, wat mij in het begin moeite kostte maar achteraf juist iets extra's toevoegde aan het verhaal.

Verder valt natuurlijk ook het design van het boek op, met de rozen langs de hele zijkant.

  • Uitgeverij Boekerij is onderdeel van samenwerkende uitgeverijen Meulenhoff Boekerij