Volledige reviews

Renske Hoekstra

Het boek start met een proloog die je compleet op het verkeerde been zet, toch geef niet op want dit boek is zeker de moeite waard!

Het verhaal beschrijft het leven van 2 personen die gedurende hun leven constant om elkaar heen draaien, dan weer uit, dan weer aan. Erg boeiend en ontroerend verhaal met hoogte- en dieptepunten.

Jennifer Weiner heeft het verhaal zo goed beschreven dat het boek is lastig weg te leggen, ik kan het weten, ik heb het boek als het ware verslonden!
Zeker een aanrader!

Jolanda van Laar

O,jee dacht ik is dit een echte liefdesroman. Maar wat schetste mijn verbazing vanaf het begin was ik verkocht.

Twee jongen kinderen die elkaar per toeval ontmoeten in het ziekenhuis. Maar door de loop der jaren zijn ze in elkaars gedachte blijven hangen. Ze vinden elkaar per toeval terug en zijn hopeloos verliefd. Rachel komt uit een welgesteld Joods gezin. Andy daarin
tegen uit een een ouder gezin. Andy houdt zich bezig met zijn passie als hardloper en wil ooit mee lopen op de Olympische Spelen. Rachel is te druk met studie en gala feestjes. Helaas groeien de jong geliefden uitelkaar. En zoals de roem van Andy ook andere dingen met zich mee brengt. Zoals de glimmer en de glamour ook het mooie Model Maisie die een breuk tussen Rachel en Andy brengt.

Maisie lift mee op de roem van Andy zo plots als ze gekomen is verdwijnt ze ook weer als hij het het hardste nodig heeft.

Andy is niet meer interessant voor haar als hij bij een drugsschandaal betrokken raakt. Van een Topsporter die hij ooit was verliest hij alles. Huis en haard. Toch komt hij op een dag na jaren zijn geliefde Rachel weer tegen. En als hij hoort dat haar leventje ook niet vlekkeloos is verlopen. Blijkt dat cupido toch om de hoek staat en hun hart weer in vuur en vlam zet.

Het is een heerlijk boek om in een keer uit te lezen.

Ingrid Verharen

Een mooi verhaal. In het begin wat lastig te lezen om dat er geschakeld wordt tussen de twee hoofdpersonen die wel ieder elke keer een nieuw deel beginnen.
Maar al snel wordt je geraakt door Rachel en Andy die ieder hun eigen weg gaan maar telkens weer naar elkaar terug verlangen.


Het verhaal van Andy en de keuzes en opofferingen die hij heeft gemaakt had mij zeer aangesproken. Rachel die ondanks haar gezondheid een normaal leven wil leiden en gemaakt is tot wat ze is. Blijft spannend of dat ze op het laatst voor elkaar kiezen.

Omdat ze beide uit verschillende milieus komen zijn hun achtergronden anders. Grappig dat dat echt geen verschil maakt. Keuzes ontstaan door liefde en door toeval. Heb het met verwondering uitgelezen om het te voelen. En met een zucht de laatste bladzijde omgeslagen!

Bij elkaar een mooi boek, knap verteld en ben benieuwd naar het volgende boek van Jennifer Weiner

Maudi Grotendorst

Een meeslepend verhaal dat meer is dan een mooie romance. Het gaat over het echte leven, waarin niet alles loopt zoals in een film. Waar fouten worden gemaakt en mensen nou eenmaal niet perfect zijn, maar daardoor wel extra interessant.

Het boek begint al met een proloog wat je in de eerste instantie in verwarring brengt. Doordat je dit als eerste leest blijft dit je het hele boek bij, wat uiteindelijk het hele boek heel mooi met elkaar verbindt. Het boek doorloopt een lange tijd waarin de twee hoofdpersonen een hele mooie eigen ontwikkeling doormaken en tegelijkertijd zich ook ten opzichte van elkaar ontwikkelen. Leuk om een boek te lezen waarbij je de personages over een langere tijdsspanne leert kennen. Net alsof je er bij bent om te zien hoe ze opgroeien en veranderen. Je gaat echt met de personages mee leven.

De schrijfstijl is heel fijn. Een boek dat echt lekker wegleest. Waarin je jezelf helemaal kan verliezen. Voor mij was het een boek waardoor ik af en toe wat slaapgebrek had omdat ik voornamelijk in de avonden lees en dan de tijd vergat.

Een super leuk boek dus. Een vriendin heeft het zo snel mogelijk van me geleend!

  • Uitgeverij Boekerij is onderdeel van samenwerkende uitgeverijen Meulenhoff Boekerij