Volledige reviews

Elke Winters

'Het huis in Bellevue Gardens' is een inspirerende roman over de bewoners van nummer 11 in Bellevue Gardens. Verschillende personen met verschillende nationaliteiten, leeftijden, achtergronden en verschillende doelen in het leven. Leonie stelt haar huis open voor de mensen die het nodig hebben. Net zoals zij er ooit terecht kon toen ze het nodig had. Ze helpt de bewoners met hun problemen. Maar voor hoe lang nog? Want plots dreigen ze allemaal op straat te staan.

Rachel Hore heeft een prachtig verhaal neergeschreven dat gemakkelijk leest en tegelijk kan ontroeren. Mede door de verschillende standpunten waaruit het verhaal wordt vertelt. Hierdoor kan je perfect begrijpen wat iedere bewoner voelt, denkt, meemaakt, ... 'Het huis in Bellevue Gardens' heeft zeker en vast een plekje op mijn lijstje met favorieten veroverd. Een prachtig boek!

Ria Bruggenkamp

Wat een prachtroman, echt een aanrader om te lezen.

Het is de schrijfster Rachel Hore weer gelukt om je mee te nemen in het verhaal. Je leeft ook echt mee met de verschillende personages uit het boek die allemaal iets moeten over winnen die in het huis een warme plaats vinden.

Leest echt heel fijn.

Laure van Hulle

Het huis in Bellevue Gardens gaat over een ietwat verwaarloosd huis in een Londense wijk. In het huis woont Leonie samen met een van haar oudste vrienden. In het huis is er echter ook altijd plaats vrij voor jonge mensen die een verblijfplaats nodig hebben.

Leonie staat altijd klaar om de andere bewoners te helpen, hen een luisterend oor te bieden en hen met raad bij te staan. Tot ze plots te weten komt dat ze binnenkort het huis moet verlaten en iedereen dreigt op straat te komen staan. Zal het Leonie lukken om dit probleem op te lossen?

Per hoofdstuk leer je de verschillende bewoners van Bellevue Gardens en hun achtergrond beter kennen. Doordat de schrijfster steeds wisselt van hoofdpersonages kan je je beter inleven in wat zij voelen en meemaken. Daardoor wordt het een meeslepend verhaal waarbij je steeds verder wil lezen om te weten te komen hoe het zal aflopen.

Kayleigh Zanders

Rachel Hore's Het huis in Bellevue Gardens is een aangenaam, meeslepend verhaal over 4 personen die elk hun eigen monsters te boven dienen te komen in het dagelijks leven. Dit verhaal toont aan dat met een beetje liefde en tederheid van onbekenden, iedereen alles aankan en de wereld veel aangenamer kan zijn (utopie?).

Ik heb echt genoten dit boek te lezen al vond ik de eerste 100 pagina's wel moeilijk. Het boek vertelt namelijk 4 verschillende verhaallijnen en per hoofdstuk kom je iedere verhaallijn op zijn minst één keer tegen. Doordat ik de personages in het begin nog niet kende en daardoor hun verhaallijnen vaak door elkaar haalde, stond ik in het begin niet te springen het verhaal verder te lezen. Mits een beetje doorzettingsvermogen, begon ik de verschillende karakters uit elkaar te houden met als gevolg dat ik het boek niet meer kon neerleggen tot ik de laatste pagina had gelezen.

Een echte aanrader voor iedereen die graag Santa Montefiore, Corina Bomann of Debbie Macomber leest.

Bianca van Mierlo

Het is een heel mooi boek met leuke personages. Elk hoofdstuk is onderverdeeld in stukken per personage, wat het makkelijk maakt te volgen. Maar uiteraard zijn ze ook met elkaar verweven. De sfeer van het huis wordt goed omschreven en je leeft helemaal mee met iedereen, wat ervoor zorgt dat je steeds verder wilt lezen.

Rachel Hore schrijft mooie verhalen en dit is er weer zo eentje!

Joke Bakker

Het is een boeiend boek je blijft lezen je wilt graag weten het het volgende hoofdstuk is. De personen zijn goed beschreven hoe ze in elkaars leven zijn gekomen. De spanning en de romantiek komt er in voor. Het is mooi beschreven hoe de personen bij elkaar komen en wat ze beleven. Het is een aanrader om dit boek te lezen.

Sonja Tonnis

Het huis in Bellevue Gardens van Rachel Hore is een prachtige roman.

Leonie is de eigenaresse van deze hele oude woning. Zij heeft deze woning geerfd van haar oude vriend George die overleden is, op voorwaarde dat hun vriend Peter daar ook blijft wonen. Tegelijkertijd opent Leonie ook haar woning voor jonge mensen in nood.

Tijdens het lezen leren we Leonie steeds beter kennen en ook al haar bewoners. De hoofdstukken zijn zo onderverdeeld, dat het verteld wordt uit steeds een andere bewoner. De karakters van al deze personen worden goed uitgewerkt en je krijgt passie voor hen. Gaandeweg zie je een aantal ontwikkelingen tussen personen ontstaan. Gaan deze jonge mensen met behulp van Leonie zich redden in de toekomst? Zijn zij in staat om zich goed te ontwikkelen? En ja, kan ook Leonie haar leven goed oppakken?

De verhaallijnen lopen prima naar elkaar toe en de hoofdstukken zijn heerlijk kort. De schrijfstijl is ook zeer prettig om te lezen. Dit is een roman die ik een ieder kan aanraden om te lezen. Ik geef het boek graag 4 sterren!

Heleen Engwerda

Het huis in Bellevue Gardens is een heerlijke feelgood roman. En dat is zo fijn om te lezen: hoe slecht het ook gaat, hoe moeilijk de hoofdpersonen het ook hebben, er gloort altijd hoop aan de horizon en alles komt op zijn pootjes terecht.

Rachel Hore heeft dit verhaal goed uitgewerkt, hoewel ik aan het eind het idee had dat het wat afgeraffeld werd. Alsof er een maximum aantal bladzijden vastgesteld was en ze het verhaal nog snel even moest afronden in het laatste hoofdstuk, omdat het anders niet paste. Hierdoor heb ik het gevoel gekregen dat ik een stuk van het verhaal "mis".

Het boek bestaat uit vrij lange hoofdstukken, maar doordat de hoofdstukken opgedeeld zijn in verschillende stukken die vanuit Leonie, Rosa, Stef en Rick verteld worden, leest het wel lekker door. De verhaallijnen zijn goed opgebouwd en mooi met elkaar verweven. De verhaallijn van Leonie wordt vrij lang geheim gehouden, stukje bij beetje kom je erachter wat zij allemaal heeft meegemaakt en waardoor ze gevormd is.

Rachel Hore heeft ook een prettig taalgebruik. De vertelstijl is vlot en past perfect bij zo'n verhaal. Niet te ingewikkelde woorden en zinnen, maar gewoon duidelijke taal. Daar hou ik wel van, dan hoef je niet tien keer dezelfde zin te lezen voor je doorhebt wat er staat.

Het einde vind ik zoals gezegd afgeraffeld en het verhaal is, zoals vele romans, een beetje voorspelbaar, maar dat zijn dan ook de enige minpunten. Ik kom dan ook uit op 4 sterren. Ik heb heerlijk genoten van de mooie verhalen van Leonie, Rosa, Stef en Rick, van het "eind goed, al goed". Ik had zo door willen lezen hoe het hen verder vergaat en of hun nieuwe liefdes ook blijvend zijn. Een aanrader dus als je van feelgood houdt!

  • Uitgeverij Boekerij is onderdeel van samenwerkende uitgeverijen Meulenhoff Boekerij