Volledige recensies

Dorien Verwimp

Romantiek, drama, speurwerk,... Publiek geheim bezit al deze aspecten. Op geen enkel moment is het saai lezen hierdoor, telkens is er een nieuwe wending. Hierdoor heb je ook zin om nog enkele pagina's te lezen. En dat worden er dan al snel een stuk of 10.

Het hoofdpersonage en nevenpersonage's worden goed uitgebouwd. Waardoor je als lezer bijna mee kan wandelen in hun leven. Emma heeft niet het gemakkelijkste leven gekregen waardoor je algauw medeleven hebt. Emma haar herinneringen helpen haar niet en staan haar meermaals in de weg om een gelukkig leven te leiden.
Publiek geheim maakt alles waar wat de korte inhoud je verteld.

Sara van Hulle

Zeer meeslepend en aangrijpend verhaal, moeilijk om te stoppen met lezen, in 3 dagen volledig uitgelezen!

Harriet den Besten

Superleuk om iets te mogen schrijven van één van mijn favoriete schrijfsters! Het is dit keer ook weer een meeslepend verhaald over Emma McAvoy.

Emma is nog maar 3 jaar en ze woont bij haar (meestal dronken) moeder die haar mishandelt, maar gelukkig voor haar komt haar wereldberoemde vader in beeld die haar in huis neemt. Emma groeit op in alle luxe van de wereld, met veel liefhebbende mensen om haar heen. Het fijnste vindt ze het nog als ze een broertje krijgt en ze belooft er altijd voor hem te zijn. Maar dan volgt er een noodlottige nacht waarin alles verandert en sindsdien heeft ze moeite zich staande de houden. Kloppen haar herinneringen wel? En zal er ooit nog achterhaald worden wie de moordenaar is?

Het is een dramatisch verhaal. Naast de zoektocht naar de waarheid en de moordenaar, draait het vooral om het leven van Emma.
Het verhaal is hier en daar wat langdradig. Het is, zeker in het begin van het boek, niet duidelijk waar het verhaal naar toe wil. Het is niet spannend geschreven. Wel vol met dramatiek. Zoals de moord op haar broertje. Ook het wel en wee over haar beroemde vader en zijn rockband. En haar slechte huwelijk.

De spanning komt pas aan het einde van het verhaal.
Maar als je eenmaal goed in het verhaal zit, wil je deze het liefst in 1x uitlezen.

Citaat:
De koplampen flitsten ineens van zo dichtbij op in haar achteruitkijkspiegel, dat ze haar verblindden. Instinctief schermde ze haar ogen af met haar hand.
Dronken en stom bezig dacht ze, terwijl ze uitkeek naar een plekje om even langs de kant van de weg te staan en de auto te laten passeren. Toen hij haar van achteren ramde, grepen haar handen automatisch het stuur vast. Maar toch zwenkte ze gevaarlijk dicht naar de vangrail. Ze gooide het stuur om en hoorde haar banden piepen op het natte asfalt. Haar hart bonsde in haar keel toen ze zijwaarts de volgende bocht ingleed.
"Klootzak!" Met trillende hand veegde ze het bloed van haar lip waar ze in gebeten had. De koplampen verblindden haar weer en door de volgende klap trok haar veiligheidsriem met een ruk strak tegen haar borstbeen. Er was geen tijd om na te denken, geen ruimte voor paniek. Haar achterbumper sloeg tegen de vangrail terwijl haar auto slipte.

Nora Roberts is een bestseller schrijfster. Ze woont met haar man in Maryland, Amerika. Haar boeken zijn in tenminste 30 talen vertaald en meerdere boeken zijn verfilmd.

Marie-Louise Vandegaer

Het verhaal begint bij een 3-jarige mishandelde Emma, die door haar moeder gebruikt wordt als afpersmiddel om bij de biologische vader Brian McAvoy, ster aan het zangfirmament het nodige geld voor drugs en drank af te luizen.


Het resulteert erin dat Brian Emma mee naar Londen neemt om bij hem en zijn nieuwe vrouw Beverly te leven. Het succes van Brian's rockband "the Devestation" is enorm, optredens in Amerika, Europa…
Emma groeit op in schijnwerpers en luxe, omringt door liefhebbende bandleden. Als Emma zes is krijgt ze een halfbroertje en is de hemel te rijk. Tijdens een feestje in het landhuis wordt Darren vermoord. Emma is zo in shock dat ze zich van de feiten niets herinnert; ze krijgt regelmatig nachtmerries en geeft zichzelf de schuld aan de dood van haar broertje.
Politieagent Lou Kesselring staat voor een raadsel en het wordt voor hem een echte obsessie om deze zaak te kunnen oplossen.

Emma groeit op tot een vastberaden jonge vrouw met een succesvolle carrière. Ze wordt verliefd en trouwt met een man die niet is wat hij schijnt te zijn. Na het zoveelste psychisch en fysiek geweld volgt de scheiding en vindt ze schoorvoetend het geluk met Michael (zoon van Lou Kesselring), ondertussen zelf politieagent, en wordt het raadsel rond de moord op Darren McAvoy opgelost.

Een spannend boek dat (bijna) niet weg te leggen was.

Het was voor mij mijn eerste kennismaking met Nora Roberts en 'k hoop nog veel van haar te kunnen lezen.

  • Uitgeverij Boekerij is onderdeel van samenwerkende uitgeverijen Meulenhoff Boekerij