Volledige reviews Getelde dagen

Lees hier de volledige reviews over Getelde dagen

Laure van Hulle

Getelde dagen is het eerste boek dat ik van Siska Mulder lees. Het verhaal begint met dag 0 en meteen een akelige gebeurtenis, daarna keert het boek terug in de tijd om op het einde van het boek terug te eindigen op dag 0. Dit maakt het boek wel extra spannend omdat je de dagen aftelt om tot de ontknoping van het verhaal te komen.

Het verhaal is meeslepend geschreven en je leeft mee met de hoofdpersonages als hun kinderen verdwijnen. Het is verrassend om te lezen hoe ver 2 mensen, die ooit van elkaar gehouden hebben, gaan in een vechtscheiding om toch maar hun gelijk te halen en dit zelfs ten koste van hun eigen kinderen.

Sommige delen zijn wat langdradig en het boek had dus wel wat korter gekund, maar ik vond het toch een spannend boek! De cover van het boek vind ik ook leuk, het springt meteen in het oog en is lekker zomers!

Alexandra Winters ****

Mooie zomerse cover, aqua blauw, met daarop een smeltend raketijsje.
Tijdens het lezen van het boek worden zowel de titel als de cover duidelijk, goed gekozen dus.

We beginnen bij dag 0 Hij en vervolgens dag 4 Zij.
Als snel is duidelijk dat dit prologen zijn. Het verhaal zelf begint bij dag 71 Zij.
Heerlijk, een simpele aanduiding van de dag en of het hem of haar betreft. Daar hou ik van, in 1 oog opslag duidelijkheid. Vanaf dag 71 tellen we af naar dag 0. Sommige dagen hebben meerdere hoofdstukjes, andere dagen slaan we over, maar dat is niet erg.

We volgen het leven van de familie Laurens en Remie Balt - Asten. Hij is politicus/staatssecretaris van een partij die het gezinsleven en trouw hoog in het vaandel heeft staan, en zij een succesvolle architect. Zij denkt dat hun huwelijk perfect in orde is, goed inkomen, 2 kinderen en ook tussen de lakens is er niks mis.
Tot dat ze per ongeluk in de tuin een telefoongesprek van haar man opvangt.
Ongeloof, verbijstering, maar ook woede.

De raadsels worden groter en groter. En dan… een ontknoping die zijn weerga niet kent. Wauw. Dit had ik niet verwacht en moest ik ook even echt laten bezinken.

Het grootste gedeelte van het boek had ik zo iets van 'goed boek, wat de spanningsboog goed vasthoud, maar psychologische thriller? Mwah, eerder een psychologische roman, met een onrustige ondertoon.
Maar dan die ontknoping, Chapeau!
Ik geef dit boek 4 ****

Suzanne Kors

Remi, een architecte, is gelukkig getrouwd met haar jeugdliefde en politicus Laurens. Ze hebben beide een succesvolle carrière, twee kinderen en zelfs een au-pair. Remie komt erachter dat Laurens een verhouding heeft met zijn campagneleider en Remie wil scheiden. Laurens wil alles doen om zijn gezin bij elkaar houden. Als de kinderen worden ontvoerd lijken Remie en Laurens weer naar elkaar toe te groeien. Echter is niet alles wat het lijkt!

Het boek begint eigenlijk met een deel van het einde. De proloog begint met dag 0 en gaat vervolgens terug in de tijd naar dag 71 en telt vervolgens spannend af naar dag 0. In het begin vond ik dat teleurstellend om meteen het einde te lezen maar gelukkig ben ik behoorlijk op het verkeerde been gezet.
Getelde dagen is wat men in de volksmond als een vrouwenthriller zou omschrijven. Er is een verhouding, seksuele escapades, relatiecrises en spanning. Een vrouwenthriller wordt vaak als iets semi-negatiefs gezien maar dat is in dit geval helemaal niet waar, het verhaal is goed geschreven en de spanning wordt erg mooi opgebouwd. Het boek is ontzettend beschrijvend geschreven, niet tenenkrommend spannend maar je wil graag weten hoe het allemaal zo ver heeft kunnen komen en wat er nog meer gaat gebeuren. De relatie tussen Remie en Laurens wordt duidelijk en krachtig omschreven en ook leer je hun beide erg goed kennen doordat hun gedachten en ervaringen zich in het boek afwisselen.

Ik heb zelf met erg veel plezier het boek gelezen. Ik zou het boek zeker aanraden om heerlijk in het zonnetje op het terras te lezen in de zomer en in de winter natuurlijk met een lekker dekentje voor de haard. Een heerlijke thriller van Nederlandse bodem, die uitnodigt om verder te lezen!

Liesbeth Wollerich

Ik heb het boek "Getelde dagen" van Siska Mulder met veel plezier gelezen. Een kijkje achter de schermen van het voor de buitenwereld zo luxe en succesvolle leven van Laurens en Remi, dat dan toch niet zo perfect blijkt te zijn. Ik vond het leuk om de gebeurtenissen vanuit verschillende perspectieven (Hij en Zij) te lezen. Vooral de plannetjes die ze bedenken om elkaar te manipuleren en dwars te zitten. Toch vond ik het boek nergens echt spannend worden. Ik vond het een amusant verhaal over de extreme en absurde dingen die gewone mensen elkaar aan kunnen doen als ze in scheiding liggen en de verschrikkelijke gevolgen daarvan.

Helen Klerks

In Getelde Dagen neemt de schrijfster je mee in het leven en Remie en Laurens. Getrouwd en beiden zeer succesvol in hun werk, zij als architect en hij als politicus. Samen hebben zij twee kinderen, Alex en Pelle, die als hun ouders aan het werk zijn worden verzorgd door de au pair Elise. De eerste barsten in dit ogenschijnlijk gelukkige bestaan komen tevoorschijn als Remie erachter komt dat Laurens haar bedriegt met een collega van hem. Zij wijst hem de deur en de twee raken steeds dieper verwikkeld in een regelrechte vechtscheiding. Maar hier blijft het niet bij! Tijdens het verjaardagspartijtje van Pelle worden de kinderen ontvoerd! Deze dramatische gebeurtenis lijkt in eerste instantie Remie en Laurens weer wat dichter bij elkaar te brengen, totdat…Hierna gebeuren er in sneltreinvaart allerlei ontwikkelingen die de lezer meenemen op een reis door emoties zoals angst, woede, verdriet, ongeloof en wanhoop. Welke rol speelt Wies, de beste vriendin en tevens buurvrouw van Remie? Welk geheim draagt de au pair Elise met zich mee? Wie is Marten Antia? En wat voert Wilco, de politiek assistent van Laurens in zijn schild?

Het boek is goed opgebouwd, de relaties tussen de hoofdpersonen wordt heel goed omschreven en je krijgt een duidelijk beeld van hoe ver mensen kunnen gaan als haat en liefde de overhand krijgen boven verstand en ratio. Het boek is spannend en het einde ronduit verrassend. Ik heb er van genoten, echt een aanrader!

Judith van Pel

In eerste instantie denk je na het lezen van het eerste hoofdstuk, "Dag 0", al een beetje te weten hoe het verhaal afloopt, het verhaal dat je vervolgens vanaf dag 71 aftellend naar dag 0 te lezen krijgt. En zelfs halverwege het boek denk je "ok, wat valt er nu verder nog te vertellen?". Nou, genoeg kan ik je zeggen! Geweldig gedaan van de auteur, want je zit steeds op het verkeerde spoor. Ik ging helemaal mee in de liefde, de haat en de wraakgevoelens tussen de hoofdpersonen en hun wantrouwen jegens iedereen om hen heen. Doordat de verhaallijn wisselt tussen "hij" en "zij" krijg je een kijkje in het hoofd van zowel Laurens als Remie, wat het verhaal extra spannend maakt. Want al denk je alle informatie te krijgen…

Getelde dagen is spannend van begin tot eind en een zeer knap in elkaar stekend verhaal, wat ook nog eens heerlijk vlot wegleest. Een echte aanrader voor een zomerse dag, of eigenlijk iedere dag

Suzanne Hoek

Het boek getelde dagen van Siska Mulder is een aanrader!!

Je begint bij dag 0 en ergens denk/hoop je ook meteen het plot te weten.

Je leest het verhaal afwisselend geschreven van uit het perspectief van Remie en Laurens. Wat het ergens nog spannender maakt.

Het boek is spannend tot de laatste bladzijde! Er zitten veel onverwachte wendingen in het verhaal.

Kortom, goed boek! Aanrader!!

Hetty Benedictus

Hoe ver ga je in een vechtscheiding?

Hoe dicht bij elkaar liggen liefde en haat?

Twee thema's die in dit boek uitgebreid aan bod komen.
Het verhaal wordt van twee kanten beschreven, de man en vrouw komen om de beurt 'aan het woord'.
Hoe reageer je als vrouw wanneer je ontdekt dat je man vreemd gaat....
Wat doe je vervolgens als man om die scheiding niet door te laten gaan.....
De karakters worden uitgebreid beschreven en maken het verhaal compleet.
De spannende wendingen in het verhaal zorgen er voor dat je door wilt lezen tot je weet wat er nu precies gebeurd is.

Joke Hopman

Getelde dagen is een psychologische thriller.

Door de fijne en duidelijke schrijfstijl leest het boek heel makkelijk en prettig. Het boek is vanaf het begin spannend Hierdoor word je vanaf het begin al meegetrokken in het verhaal.

Er wordt duidelijk aangegeven wie van de personages aan het woord is. Dit maakt het lezen ook aangenamer en makkelijker.

Ik voelde mij dan ook heel betrokken bij de hoofdpersonages. Duidelijk is dat liefde, haat en verraad heel dicht bij elkaar liggen. Het boek heeft mij emotioneel zeker ook geraakt.

De gebeurtenissen en wendingen in het verhaal zijn verrassend en onverwacht.

Door de voelbare opgebouwde spanning vond ik het wel moeilijk om het boek even weg te leggen.

De uiteindelijke ontknoping van het boek was zo volkomen onverwacht dat ik even nodig had om het van mij af te zetten.

Ik had nog nooit een boek van Siska Mulder gelezen maar na het boek Getelde Dagen ga ik zeker nog andere boeken van haar lezen.

  • Uitgeverij Boekerij is onderdeel van samenwerkende uitgeverijen Meulenhoff Boekerij