Wij - David Nicholls

Leden van ons I love lezen-reviewteam hebben de roman Wij gelezen en hebben een review geschreven. Bekijk hier de samenvatting van alle reviews. Als je alle complete reviews wilt lezen, scroll dan naar beneden.

wij

Douglas Petersen wordt midden in de nacht door zijn vrouw Connie gewekt met het bericht dat ze hem wil verlaten. Hun zoon Albie gaat na de zomer het huis uit om te studeren en zij vindt dat het de hoogste tijd is om te scheiden, nu hun ouderlijke taak erop zit.

Douglas houdt van zijn vrouw en het vooruitzicht van een leven alleen jaagt hem angst aan. Maar hij heeft nog een kans. Er staat nog een familievakantie gepland, een Europese rondreis langs steden als Parijs, Barcelona en Amsterdam. Hij besluit dat dit de trip van hun leven moet worden: de vakantie die hen weer nader tot elkaar zal brengen, waarin hij het respect van zijn zoon en de liefde van zijn vrouw terugwint. De hotels zijn geboekt, de tickets gekocht, de route uitgestippeld. Wat kan er nu in hemelsnaam nog misgaan?

Wij is zowel groots als intiem, zowel grappig als hartverscheurend. Het is een liefdesverhaal en een onvergetelijke road trip in één, met alle hilarische situaties, genoegens en uitdagingen van een grote reis - letterlijk en figuurlijk.

Nicole Haan-Kluts

'Het boek blijft tot de laatste bladzijde toe interessant en verrassend.'

'Ik heb enorm genoten van het boek, een absolute aanrader'

Hetty Benedictus

'Een humoristisch geschreven verhaal dat tegelijkertijd ontroerend en herkenbaar is.'

'Ik heb genoten van dit boek.'

Suzan Hogenbirk

'Wij van David Nicholls is één van die boeken die je na een tiental pagina's vastgrijpt en niet meer los laat.'

'Ik heb het met ongelofelijk veel plezier gelezen.'

Jan L.

'Door de emoties en de herkenbare diepmenselijke verhoudingen en emoties in het verhaal leef je sterk mee met de personages en dat maakt dat het onderweg boeiend om volgen blijft.'

'Ik raad het boek graag aan en kijk nu al uit naar zijn volgende roman dat hopelijk niet zo lang op zich zal laten wachten.'

  • Uitgeverij Boekerij is onderdeel van samenwerkende uitgeverijen Meulenhoff Boekerij