Zoek uitgavenOmslagfoto

Maffiaparadijs

Een onthutsend beeld van de Italiaanse maffia in Nederland

Stan de Jong, Koen Voskuil

Een onthutsend beeld van de Italiaanse maffiapraktijken in Nederland, voor de lezers van Mocro Maffia en de boeken van John van den Heuvel

ITALIAANSE MAFFIAPRAKTIJKEN IN NEDERLAND: ACTUEEL EN SCHOKKEND

Niets lijkt zo Hollands als de bloemenveiling in Aalsmeer. Toch kregen Italiaanse gangsters er een voet tussen de deur en smokkelden harddrugs tussen de tulpen. In Diemen, Zandvoort en Amsterdam vonden voortvluchtige maffiakillers een veilig onderkomen. En wat te denken van Nederlandse bedrijven die werden geïnfiltreerd door de maffia?
Jazeker, de Italiaanse maffia heeft zijn tentakels ook in ons land uitgeslagen. Voor de meest beruchte organisatie ter wereld is hier namelijk veel te halen. Nederland, met zijn grote havens, liberale drugsklimaat en uitstekende infrastructuur, is voor de maffia bijzonder aantrekkelijk.
Acht jaar lang deden Stan de Jong en Koen Voskuil onderzoek naar de wijze waarop de maffia in Nederland opereert. Ze spraken met de kopstukken en stuitten op zorgwekkende verhalen. Maffiaparadijs is een meeslepend en onthullend boek over moordenaars, voortvluchtigen, dieven en oplichters, hun handlangers en hun liefjes.


De pers over Maffiaparadijs in Nederland:

‘Dit boek is aan te bevelen.’ John van den Heuvel in De Telegraaf

‘Een bijzonder boek, met een inhoud die bij vlagen onthutsend is.’ Welingelichtekringen.nl

‘Een onthutsend beeld van de Italiaanse maffia’ Humberto Tan, RTL Late Night

‘Er staan toch echt wel wat pittige dingen in dit boek…’ Paul Rabbering, NPO Radio 2

‘Spanning gegarandeerd.’ Paul Rabbering, NPO Radio 2

meer quotes

Bestel deze titel
Uitgave: e-book met social drm
Prijs: € 7,99
Ook verschenen als:
Delen
   
 • Specificaties

  Uitgave: e-book met social drm
  Publicatiedatum: 05-09-2017
  ISBN: 9789402308945
 • Inkijkexemplaar

 • Quotes

  • ‘Een onthutsend beeld van de Italiaanse maffia’ Humberto Tan, RTL Late Night

  • ‘Er staan toch echt wel wat pittige dingen in dit boek…’ Paul Rabbering, NPO Radio 2

  • ‘Spanning gegarandeerd.’ Paul Rabbering, NPO Radio 2

  • 'Een met veel kennis van zaken geschreven, onder andere gebaseerd op getuigenissen van kroongetuigen en spijtoptanten, inkijkje in de vaak verborgen invloed van de maffia in Nederland.' NBD Biblion

 • Over deze auteurs

  Stan de Jong was redacteur van HP/De Tijd en Nieuwe Revu. Hij schreef diverse boeken, waaronder de biografie van Neelie Kroes (samen met Koen Voskuil) en in 2014 Mr. Hiddema – strafpleiter, dandy dwarsligger, waarvan inmiddels meer dan 10.000 exemplaren zijn verkocht. Beide boeken stonden in de bestsellerlijst.

  Meer over deze auteur…

  Koen Voskuil is misdaadjournalist bij Algemeen Dagblad. Samen met zijn vader Bert maakte hij de bundel Misdaad loont niet. Met Stan de Jong schreef hij onder meer de bestsellerbiografie Neelie Kroes – hoe een Rotterdams meisje de machtigste vrouw van Europa werd en DeItaliaanse maffia in Nederland.

  Meer over deze auteur…
 • Uitgeverij Boekerij is onderdeel van samenwerkende uitgeverijen Meulenhoff Boekerij