Over Uitgeverij Boekerij

Boekerij is in de vijfenzestig jaar sinds haar oprichting uitgegroeid tot een brede algemene uitgeverij voor zowel fictie als non-fictie. We geven boeken uit in een aantal verschillende genres, voor lezers van alle leeftijden.

Romans

Boekerij staat bekend als een van de specialisten op het gebied van lekker lezen-romans voor een vrouwelijk publiek. Onder onze topauteurs in dit genre bevinden zich grote namen als Santa Montefiore, Jenna Blum, Sarah McCoy en Nicci Gerrard. De laatste jaren hebben we daarnaast veel succes met integere, ontroerende oorlogsromans als De jongen in de gestreepte pyjama van John Boyne, Het familieportret van Jenna Blum en De bakkersdochter van Sarah McCoy. Een hoofdstuk apart vormen de erotische romans: auteurs als Jennifer Probst, Maya Banks en Nicci Gemmell schrijven meeslepende liefdesverhalen die net een tikje verder gaan.

Thrillers

Op het gebied van spannende boeken geven we een breed assortiment uit. Aan de top van ons thrillerfonds vindt u grote namen als Harlan Coben, Michael Connelly, Gillian Flynn en Philip Kerr, die al jaren zonder uitzondering met sterren worden overladen door de thrillerpers. We brengen Nederlands talent als Siska Mulder en Nathalie Pagie, vertaalde literaire thrillers, waaronder de bestseller Zusje van Rosamund Lupton, maar ook de romantic suspense van Nora Roberts, actie- en spionagethrillers en de boeken van de tv-serie The Killing.

Fantasy

Boekerij is al vanaf het prille begin de uitgever van het complete werk van J.R.R. Tolkien, auteur van de tijdloze klassiekers In de ban van de ring en De Hobbit. Zijn boeken vormen de basis van ons uitgebreide fantasyfonds, waarin u ook het complete werk van Christopher Paolini, Terry Pratchett, Raymond Feist en vele andere beroemde fantasyauteurs kunt vinden.

Non-fictie

In ons non-fictiefonds vindt u boeken over zeer uiteenlopende onderwerpen, van eten en natuur tot muziek en politiek. Er zijn wel een paar subgenres te onderscheiden: waargebeurde levensverhalen van sterke vrouwen als Natascha Kampusch en Waris Dirie; mind-, body- en spiritboeken, zoals de boeken van Lisette Thooft en Lorna Byrne, en managementboeken van inspirerende persoonlijkheden als Richard Branson, Timothy Ferriss en Ricardo Semler.

E-boeken

Op het gebied van digitalisering spelen wij voortdurend in op de nieuwste ontwikkelingen. Vrijwel al onze nieuwe boeken verschijnen tegelijkertijd met de papieren editie ook als e-boek. We werken nauw samen met o.a. Kobo, Bol, Google en Apple, met wie wij geregeld aantrekkelijke acties organiseren.

Young Adult

Vanaf heden zijn onze Young Adult titels te vinden bij Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum.

  • Uitgeverij Boekerij is onderdeel van samenwerkende uitgeverijen Meulenhoff Boekerij